Karides Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Çarşamba, Temmuz 11, 2012

Karides Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karides Güveç Nasıl Yapılır? Balık tarifleri, Kişniş Otu'nda

Bugün sizlere tarifini vereceğim karides güveç, deniz ürünleri tarifleri kategorisindeki ilk tarifim olacak. Güzel bir tarif. Hakikaten lezzetli. Umarım en kısa zamanda yaparak lezzetini tatma fırsatı bulursunuz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaç Kişilik:
4 kişilik

Karides Güveç Malzemeleri:

  • 500 gr karides
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • 3 sivri biber veya çarliston biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım veya 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı domates salçası(isteğe bağlı)
  • tuz-karabiber-kırmızı biber

Karides Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve domatesleri de küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin.
  2. Ocağa tavayı koyun ve sıvı yağı ilave edip soğanları daha sonra biberleri katarak pembeleşinceye kadar soteleyin. Tereyağını katın. Daha sonra sarımsağı ardından da domatesleri ilave edin. Ben bu arada rengi biraz daha koyulaşıp canlı olsun diye 1 çay kaşığı domates salçası koyuyorum ama şart değil isterseniz koyabilirsiniz. 5 dakika kadar suyunu çekmesi için pişirin.
  3. Son aşama olarak karidesleri katın. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave ettikten sonra karıştırıp 5 dk kadar lezzetleri birbirine geçsin diye pişirin. Varsa toprak güveçlere yada herhangi bir fırın kabına alın. 
  4. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayıp, fırında kaşarlar eriyip nar gibi oluncaya kadar pişirin.

NOT (Karides Tava Püf Noktaları):

Bazen karidesleri kattıktan sonra( özellikle dondurulmuş karides kullanıyorsanız) fazla su salıyor ve güvecin lezzetini bozuyor. Eğer yemeğiniz çok sulu olursa ocağın ateşini en yükseğe getirip bir kaç dakika daha pişirerek suyunu mümkün olduğunca azaltın.Çok sulu olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder