ARAP TAVASI / Kişniş Otu

Cuma, Mart 15, 2013

ARAP TAVASI

ARAP TAVASI TARİFİ:
6 Kişilik
Malzemeler:
  • 500 gr. kıyma
  • 3 adet soğan
  • 4-5 adet çarliston biber yada acı seviyorsanız sivri biber
  • 4 adet orta boy patates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patateslerin kabuklarını soyup,  3-4 cm ebatlarında kareler halinde doğrayın. Çarliston biberleri de yine 3-4 santim uzunlukta doğrayın.
Domatesleri ister kabukları ile ister kabuksuz iri parçalar halinde doğrayın.
Hepsini karıştırarak fırına dayanıklı bir kaba yayın.
Soğanları  incecik kıyarak yada rendenin iri kısmıyla rendeleyip fazla suyunu süzdükten sonra (suyunu yemeğe katmak için ayırabilirsiniz)  kıymaya ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber katın. 5-6 dakika iyice yoğurun. Cevizden küçük köfteler hazırlayın. Kaptaki sebzelerin üzerine yerleştirin. Bir kapta salça ve yağı iyice kavurup suyu da ekledikten sonra tuzun ve karabiberin kalanını katın.
Kaynayınca yemeğin üstüne dökün. Kabınızın kapağı varsa kapağını kapatarak yoksa bir alüminyum folyo ile kapatarak fırına yerleştirin. Yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
Üzerinin biraz kızarmasını isterseniz son 5-6 dakika kala alüminyumu çıkararak üzerinin kızarmasını sağlayın. Pilav ve yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Öncelikle alüminyum folyo yoksa önemli değil fırını alttan ısıtacak şekilde çalıştırabilirsiniz. Yada dediğim gibi fırına dayanıklı herhangi bir tabak örtebilirsiniz. 
Ayrıca bu yemeği isterseniz köfte yerine istediğiniz başka bir etle de yapabilirsiniz. 
Sebzeleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Bir de tarifin aslında hiç su konmuyor 5 fincan margarin eritilip salçayla karıştırılıp yemeğe ekleniyordu. Ben bu kadar yağın fazla olmasını istemediğimden su ekledim. Tercih size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder