KREMALI MANTAR GÜVEÇ / Kişniş Otu

Salı, Mart 19, 2013

KREMALI MANTAR GÜVEÇ

Güzel bir mantar yemeği. Mantarı sebzelerle soteledikten sonra güveç kabında fırında biraz pişirdim. Lezzetli bir yemek oldu. İsterseniz fırın yerine sadece ocakta soteleyebilirsiniz. Ama tavsiyem bir süre fırında pişirmenizdir. Daha yoğun güzel bir lezzet kazanıyor. İşte tarifim.
KREMALI MANTAR GÜVEÇ:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 25-30 adet mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet acı veya tatlı sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
Mantarların ince kabuklarını bıçak yardımıyla sıyırarak soyun yada temiz bir bez yardımıyla silerek temizleyin. Çok büyük olanları 2 ye bölün.
Soğanı halka şeklinde incecik doğrayın. Sarımsakları incecik doğrayın.
Sivri biberleri uzunlamasına 2 ye bölün ve 2-3 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyun. Isınınca soğanı ve sarımsağı katın. Soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
Doğradığınız mantarları ekleyin.  Orta derecedeki ateşte, bir iki dakika karıştırdıktan sonra biberleri katın. Sonra domatesleri ekleyin. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Ardından suyu ilave edin. Karıştırın ve  kremayı da ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir taşım kaynayınca güvece veya fırın kabına aktarıp, önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT: Kuru soğan çok büyükse halka şeklinde doğramayıp, yarım ay şeklinde doğrarsanız daha iyi olur. 
Bir de fırında pişirirken suyunun çekme ihtimaline karşı arada kontrol edin. gerekirse 1-2 kaşık su ilave edin. 
İsterseniz krema yerine kaşar peyniri rendesi kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. O şekilde yapılmış tarifim de blogumda bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder