TARÇINLI BİSKÜVİ / Kişniş Otu

Çarşamba, Mayıs 09, 2012

TARÇINLI BİSKÜVİ

Nefis-Tarçınlı-Bisküvi-Tarifi- Nasıl-Yapılır-Kişniş Otu- Çay saati
Geçen pazar kahvaltısı için şimdi tarifini vereceğim bisküvileri hazırladım.
Türk ve dünya tatlı tariflerinden oluşan Tatlı Kitap isimli kitaptan görüp beğendiğim ve yapmaya karar verdiğim bir tat. Tarifin neredeyse aynısı sadece ufak tefek değişiklikler yaptım. Tarifinde toz fındık kullanmışlardı. Ben cevizin de yakışacağını düşündüm. İkisinden de ayrı ayrı denedim. gerçekten de çok güzel oldular.
Tarifin orijinaline sadık kalmak için aralarına sürülen elma marmeladını hemen o an 1 elmayı rendeleyip 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3-4 damla limonla pişirerek hazırladım.
 Cevizli yaptığım kalp şeklindeki bisküvilerde ise erik marmeladı kullandım.
İnanın hepsi birbirinden hoş ve lezzetliydi. Bu bisküvi hamuru klasik bir hamur olduğu için içindeki bazı malzemeleri değiştirerek yada ekleyerek ve bisküvi kalıplarıyla değişik şekiller vererek çeşitli  bisküviler hazırlayarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
 Bu tarifte ki oranlarla ortalama 30-35 adet çift taraflı bisküvi çıkıyor. Afiyet olsun.
Tarçınlı-Bisküvi-Tarifi-Tarifleri- Kişniş otuTARÇINLI BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemesi :
  • 500 gr. un ( 4 su bardağı)
  • 125 gr. pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 50 gr.  toz fındık veya ceviz
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 70 gr. elma marmeladı
  • 150 gr. bitter çikolata
  • Hindistan cevizi
Yapılışı :
 Unu, vanilyayı ve tarçını bir kaba eleyin. Başka bir kapta margarini ve pudra şekerini mikserle bir kaç dakika çırpın.
Sonra yumurtayı ilave edin. Tekrar çırpın. Unlu karışımı ve toz fındığı da ilave ettikten sonra elle yoğurarak hamur elde edin.
Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Bisküvi hamurunu tezgaha alın ve merdane yardımıyla 2 mm. inceliğinde açın.
Bisküvi kalıplarıyla kare veya istediğiniz şekilleri çıkarın. Bisküvileri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrar yapın.
Fırında yaklaşık 18-20 dk pişirin. Pişen bisküvileri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra iki bisküviyi alıp aralarına elma marmeladı sürüp birbirine yapıştırın. Çikolataları ocakta benmari usulü eritin.
Yapışmış bisküvilerin bir köşelerini önce çikolataya daha sonrada Hindistan cevizine bulayın.
Çikolata tamamiyle donunca servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum: