Kendimi bildim bileli tatlı kategorisine giren her şeyi çok severim. Tariflerini büyük bir zevkle okumayı, sonra yapmayı, ve sonunda da yemeği, her aşamasını keyifle yaptığım bir şeydir. Ben tatlılara aşığım. Evet kesinlikle bu benim için vazgeçilmez tutku. Geçenlerde yine televizyon karşısında çayımı yudumlarken bir yandan da tariflere göz gezdirirken bu tarif dikkatimi çekti. Evde malzemeler vardı. Hadi deneyeyim dedim. Ortaya güzel hoş bir tatlı çıktı. Ertesi gün tatlar iyice birbirine geçmişti ve daha da lezzet kazanmıştı. İşte tarifi.
4 kişilik
Malzemeler:
- 4 kare milföy hamuru
- 200 gr labne peyniri
- 1/2 su bardağı krema(100 ml)
- 1/5 su bardağı böğürtlen
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/3 su bardağı böğürtlen
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı su
Önce sosunu yapalım. Böğürtlenleri iyice ezin. Şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte yoğun bir sos olana kadar yani ilave ettiğiniz suyu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını kare olacak şekilde yan yana getirin ve merdane ile üzerinden giderek birbirine yapışmasını sağlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına veya tepsisine yerleştirin. Ortasının kabarmasını önlemek için kenarları hariç iç kısmına çatalla delikler açın. Üstüne tekrar bir yağlı kağıt yerleştirip ağırlık yapması için orta kısma bakliyat koyup o şekilde de pişirebilirsiniz.
180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kapta labne peynirini, kremayı, toz ve pudra şekerini, vanilya ile rende limon kabuğunu katıp mikserle krema yoğunluğuna gelene kadar iyice çırpın.
Soğuyan milföy hamurunun üstüne yayın. Böğürtlenlerle üzerini süsleyin. Arzuya göre dondurma veya böğürtlenli sos ile servis yapın. Afiyet olsun
Milföy hamurlarını kare olacak şekilde yan yana getirin ve merdane ile üzerinden giderek birbirine yapışmasını sağlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına veya tepsisine yerleştirin. Ortasının kabarmasını önlemek için kenarları hariç iç kısmına çatalla delikler açın. Üstüne tekrar bir yağlı kağıt yerleştirip ağırlık yapması için orta kısma bakliyat koyup o şekilde de pişirebilirsiniz.
180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kapta labne peynirini, kremayı, toz ve pudra şekerini, vanilya ile rende limon kabuğunu katıp mikserle krema yoğunluğuna gelene kadar iyice çırpın.
Soğuyan milföy hamurunun üstüne yayın. Böğürtlenlerle üzerini süsleyin. Arzuya göre dondurma veya böğürtlenli sos ile servis yapın. Afiyet olsun
NOT: Tarifinde sosu yoktu. Sadece dondurmayla servis yapılıyordu. Ben sosunda yakışacağını düşündüm. Gerçekten de çok yakışıyor. Mayhoş güzel bir sos. Tercih sizin. Ayrıca bu tartı istediğiniz bir meyveyle de yapabilirsiniz.
Bu ciddi ciddi çok güzeldi!! En kısa zamanda ben de yapacağım!!! :))
YanıtlaSil