Şimdi sizlerle, sebzeli ve soslu güzel bir makarna tarifi paylaşacağım.
Biliyorsunuz makarna neredeyse her malzemeyle uyum sağlayan bir yiyecek. İşte aşağıda tarifini paylaştığım makarnada da güzel malzemeler bir araya gelmiş ve lezzetli hoş bir yemek olmuş.
Ben daha öncede patlıcanlı ve domatesli makarna yapıyordum. Bu tarifteki fıstık ve fesleğen gibi malzemeler değişik geldiği için bu şekliyle de denemek istedim. Hoşunuza gideceğini umuyorum.
Ama damak zevkinize uymazsa ,hiç sorun yok.Unutmayın ki mutfağınızın aşçısı sizsiniz. İstediğiniz malzemeyi çıkarabilir yada azaltabilir veya ikinci kez yaptığınızda kendi damak zevkinize uydurarak daha hoş bir yemek haline getirebilirsiniz. Bende çoğu kez öyle yapıyorum ve sonuçtan memnun kalıyorum. Örneğin, bu tarifi domateslerin yarısını rendeleyerek ve parmesan peyniri yerine kaşar ve beyaz peynir kullanarak ta yaptım. Sonuç yine çok lezzetliydi.
PATLICANLI PENNE MAKARNA TARİFİ:
4-6 kişilikMalzemeler:
- 1 paket penne (kalem) makarna
- 4 ad. orta boy domates
- 2 ad. patlıcan
- 1 paket (25 gr.) dolmalık fıstık
- 4 dal taze fesleğen
- 1 büyük diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı makarna haşlama suyu
- Parmesan peyniri (isteğe göre)
- Frenk soğanı (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanın kabuklarını alacalı soyun. Kuşbaşı büyüklüğünde küpler halinde kesin. Acısının çıkması ve kararmaması için bir çay kaşığı tuz attığınız suda bekletin. Daha sonra sıkarak fazla suyunu alıp bir kağıt havlu ile kurulayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra patlıcanlar gibi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Derin bir kaba bolca su koyup içine 1,5 yemek kaşığı tuz atın. Kaynamaya başlayınca makarnaları ilave edin ve 9 dakika aldente (az pişmiş) pişirin.
Makarna pişerken bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca önceden suyunu sıkıp kuruladığınız patlıcanları ilave edin. Renkleri değişene kadar kavurun. Bu arada patlıcanlar çok yağ çektiği için kavururken malzemelerin yanmaması için ocağı düşük ateşe getirin ve isterseniz biraz daha yağ ekleyin.
Dolmalık fıstıkları da ekleyin. Patlıcanlar ve fıstıklar renkleri dönene kadar kavrulduktan sonra domatesleri ilave edin. Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra aldente pişirdiğiniz ve süzdüğünüz makarnaları katın. Makarnanın pişme suyundan ayırdığınız suyu da ilave edin. Tatların birbirine karışması ve makarnanın sosu emmesi için 1 dakika karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış fesleğeni ve frenk soğanını ekleyin.
Servis sırasında parmesan peyniri rendesi serpin.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra patlıcanlar gibi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Derin bir kaba bolca su koyup içine 1,5 yemek kaşığı tuz atın. Kaynamaya başlayınca makarnaları ilave edin ve 9 dakika aldente (az pişmiş) pişirin.
Makarna pişerken bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca önceden suyunu sıkıp kuruladığınız patlıcanları ilave edin. Renkleri değişene kadar kavurun. Bu arada patlıcanlar çok yağ çektiği için kavururken malzemelerin yanmaması için ocağı düşük ateşe getirin ve isterseniz biraz daha yağ ekleyin.
Dolmalık fıstıkları da ekleyin. Patlıcanlar ve fıstıklar renkleri dönene kadar kavrulduktan sonra domatesleri ilave edin. Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra aldente pişirdiğiniz ve süzdüğünüz makarnaları katın. Makarnanın pişme suyundan ayırdığınız suyu da ilave edin. Tatların birbirine karışması ve makarnanın sosu emmesi için 1 dakika karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış fesleğeni ve frenk soğanını ekleyin.
Servis sırasında parmesan peyniri rendesi serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder