Teriyaki Soslu Bonfile / Kişniş Otu

Pazartesi, Ağustos 27, 2012

Teriyaki Soslu Bonfile


Teriyaki Soslu Bonfile tarifi, Et yemekleri, Soslu tarifler, Kişniş Otu
Bu yemekte kullandığım bonfile, hem lezzet hemde görüntü olarak etlerin kralı kabul ediliyor. Bonfile, dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanların sırt bölümünün iç kısmından elde edilen bir et. Yumuşacık ama eğer çok inceltirseniz piştiğinde kuruyup sertleşiyor. Genelde çok fazla ezilmemeli. Bir kaç santim kalınlığında olmalı. İşte bu güzel etle yapılan yemek, çok güzel iştah kabartıcı bir et yemeği oluyor. Tabii benim yaptığım Çin yemeği de çok güzel oldu. Et yumuşacıktı ve kullandığım sosla birleştiğinde harika bir lezzete kavuştu. Eşim ve kızlarım yapmamı beklerken o kadar  acıktılar ki neredeyse fotoğrafını çekmeme izin vermeden elimden alıp yemeye başlayacaklardı. Biraz aceleyle çektiğim fotoğrafımı umarım beğenirsiniz. Eti, yanında pirinç pilavı ile ikram ettim. Umarım sizde beğenir ve yaparsınız. Şimdiden afiyet olsun.

Teriyaki Soslu Bonfile Tarifi

4 kişilik
Malzemeler:

  • 500 gr. bonfile
  • 3 adet sivri biber
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 dal biberiye (kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış kişniş
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
    1. Derin bir kapta, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 dal kıyılmış biberiyeyi karıştırın. 
    2. Bonfileyi bu karışımla kapladıktan sonra marine olması için en az yarım saat bekletin. Daha sonra yaklaşık işaret parmağı uzunluğunda ince uzun parçalar halinde kesin.
    3.  Wok tavaya (yoksa normal tavaya) kalan 3 kaşık zeytinyağını dökün. Bonfileyi ekleyip yüksek ısıda 3 dk soteleyin.
    4.  Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp ince halkalar halinde piyazlık doğradığınız soğanları ilave edin. 
    5. İnce doğradığınız sarımsağı, rende zencefili ve uzun parçalar halinde doğradığınız sivri biberleri ekleyin. 
    6. Orta ateşte biber ve soğanlar yumuşayana ve renk değiştirene kadar soteleyin.Yağı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. 
    7. Son aşamada ise biberiye ve kişnişi ekleyin. Bir iki kez karıştırdıktan sonra teriyaki sosu ve tuzu ilave edin. 
    8. Servis ederken kıyılmış frenk soğanı ile süsleyin. Bu lezzetli, yumuşacık bonfileyi pilav ile servis edin.
    9. Afiyet olsun.

    NOT: Teriyaki sos büyük marketlerde küçük şişeler halinde satılıyor. Ama bulamazsanız üzülmeyin. Yukarıda 'teriyaki sosu' kelimesiyle bağlama yaptığım sitede tarifi var. İsterseniz oradaki tariften yararlanarak sosu kendiniz yapabilirsiniz. Yemeğin tuzunu, teriyaki sosu yemeğe kattıktan sonra tadarak ayarlamanız iyi olacaktır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder