Merhaba dostlarım, öncelikle Kurban Bayramınızı kutluyorum. Umarım bu bayram evinize mutluluk, huzur ve bol etle gelir. Bu seferde her bayram olduğu gibi, bayram hazırlıklarına bir gün önceden başladım. Ama gelin görün ki her şey ters gitti. Her yaptığım yemekte bir aksilik oldu. Sonunda annemle birlikte kahkahayı bastık. Tabi mutluluk kahkahası değil. O kadar yorulup sonuçta sadece hüsran olunca sinirler bozuluyor tabi. Önce tatlı yapayım bir gün sonra şerbetini daha iyi çekmiş ve daha da lezzetli olur dedim. Yaptığım revaniye son kez baktığımda gördüğüm şey doğru dürüst kabarmamış altı pişmemiş sönük berbat bir revaniydi. Bu tarif benim her zaman yaptığım tarif değildi. Kitaplarımı araştırırken bulduğum bir tarifti ve inanın yazdığı gibi yaptığım halde resimde gösterilen revaniyle hiç bir alakası yoktu. Ne diye bildiğim revaniyi yapmamıştım ki. Sonuç olarak yine her zaman yaptığım revani tarifine döndüm. Tekrar yaptım. Şu anda soğumasını bekliyorum. Güzel olduğunu biliyorum ama yine de sizlerle paylaşmadan önce bir kez daha tatmam gerekecek.
Revani Tarifi
16 parçaMalzemeler:
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 limon suyu
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yaklaşık 26-27 cm. ebadındaki kare fırın kabını yağlayın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. Mikserle çırpmaya başlayın. Toz şekeri ekleyin. Pürüzsüz köpüklü bir kıvam alana kadar çırpın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını katın. İrmiği ve unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Güzelce karıştırın. Önceden yağladığınız tepsiye veya fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Fırından çıkarın. Biraz ılınmasını bekleyin ve ılık şerbeti her yerine eşit miktarda dökün. Soğuyunca ceviz içi, fındık, fıstık veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Revaninin piştiğini orta kısmına kuru bir bıçak yada bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kuru çıkarsa pişmiş demektir.
Bu yazınızı okuyup garantili bir revani yapacağıma emin oldum.
YanıtlaSilGerçekten de beklediğimin ötesinde enfes bir şey oldu.
Süngerimsi görüntüsü ve rengi dahil...
Ailece çok beğendik.
Bundan sonra başka tarif tanımıyorum..
Çok teşekkürler, sevgiler....
Beğendiğinize çok sevindim. Afiyet olsun. Sevgiler :)
Sil