Sayfalar

7 Aralık 2012 Cuma

BAL KABAĞI ÇORBASI

Bal kabağı denilince ilk aklımıza gelen tatlısı olur. Yada onla yapılan pastalar. Oysa çorbası, pilavı ve yine bir çok çeşit yemek tarifi de var. Çorbasının nasıl olacağını merak ettiğim için, kabak tatlısı için ayırdığım kabakların iki dilimini çorbada değerlendirdim. Renk muhteşem, lezzet yerinde. Hoş ve değişik bir çorba oldu. Tarifleri araştırırken karamelize edilmiş çilekle sunulanına bile rastladım. Özellikle hep aynı çorbalar biraz değişik bir şeyler yapsam diyenler ve kremalı çorbaları sevenler için ideal bir çorba. Her damak zevkine hitap edebilecek bir çorba değil. Bunu da belirtmeliyim. 
Sevgilerle.

BAL KABAĞI ÇORBASI
6 Kişilik
Malzemeler;
  • 400 gram bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe göre)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı krema yada süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su
Bal kabağını, soğanı, havucu, patatesi ve sarımsağı incecik doğrayın. Tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyun. Isınınca soğanı ve sarımsağı katın. Bir iki karıştırıp kavurduktan sonra bal kabağını katın. Sonra patates ve havuçları ekleyin. Suyu katın. El blendırı ile pürüzsüz hale getirin. Kaynayınca ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Ocağı kapatmadan hemen önce kremayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Afiyet olsun.
NOT: Bu çorbayı sadece bal kabağı ile de yapabilirsiniz. Yada havucu katmadan sadece kabak ve patatesle de yapabilirsiniz. Sarımsağı katmadan da yapabilirsiniz. Krema yerine süt katabilirsiniz. Daha hafif olacaktır. Yani söyleyeceğim şu: bu çorbanın her türlüsü yapılabiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...