Sayfalar

26 Mart 2013 Salı

NOHUTLU KABAK YEMEĞİ

Sağlıklı, hafif ve lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyorum. Günlük, ev halkına yapabileceğiniz bir yemek.  Tavuk etiyle yapılıyor. Ama isterseniz kırmızı etle yada etsiz de yapabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Kabakla ne yemek yapsam diye düşünenlere değişik bir tarif. Deneyin derim.
NOHUTLU KABAK YEMEĞİ:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 2 adet kabak
  • 1 tavuk göğüs eti yada 3 tane kalça şiş
  • 3 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohudu geceden ılık suya koyun ve sabaha kadar şişmesini sağlayın. Sonra suyunu süzün ve tekrar su koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Bu arada kuru soğanı çok küçük doğrayın. Çarliston biberleri de küçük doğrayın. Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına dörde bölün ve  biraz büyük kareler halinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Eti küçük lokmalık ebatlarda yada isteğinize göre doğrayın. Bir tencereye yağı koyun. Isınınca etleri ekleyin ve 5- 6 dakika renkleri dönüp hafif kızarıncaya kadar kavurun. Suyunu bırakırsa, çektikten sonra kızarana kadar kavurun. Soğan ve biberleri katın. Yumuşayıp renkleri değişene kadar 5-6 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin. Bir dakika karıştırdıktan sonra nohutları ve 1,5 su bardağı suyu ve kabakları ekleyin. Tuz ve karabiberle ve pul biberle tatlandırın. Domates rendesini yemeğin üstüne yayın ve 30 dakika pişirin. Yemek pişince ateşi kapatın. Bir sos kabına tereyağını koyun ve eriyince kuru naneyi ekleyip güzel bir sos yapın. Pişen yemeğin üstüne dökün. Yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.
NOT: Ben dondurucum da her zaman haşlanmış, küçük büyük miktarlarda paketlenmiş nohut bulundururum. Pilava koyarım. çorbaya koyarım. Acil imdat ne yapacağım yemeğimdir. Yapacak bir şey bulamadığım da nohut yemeği yaparım. Hem lezzetli hem besleyici. Eğer sizde bu şekilde yaparsanız geceden ıslatamadım, eyvah bir türlü pişmiyor derdi olmaz. Gerçekten çok büyük bir kolaylık. Bu yemekte de onlardan kullandım. O yüzden nohutu pişirme süresini tahmini verdim tencere de pişirecekseniz arada kontrol ederek pişip pişmediğini anlarsınız. Düdüklü de pişirecekseniz 20 dakikanın sonunda kontrol ederseniz iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder