BEYAZ ÇİKOLATALI PUDİNG / Kişniş Otu

Çarşamba, Mart 27, 2013

BEYAZ ÇİKOLATALI PUDİNG


Önceki gün canım tatlı çekti. Tatlı tariflerine bakarken bu basit, hemen yapabileceğim tarifi buldum. Puding seviyorsanız hem size hem çocuklarınıza günü mutlu geçirtecek bu tatlıyı denemenizi isterim.
BEYAZ ÇİKOLATALI PUDİNG:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 gr. beyaz çikolata
  • Yarım çay bardağı su
  • 100 ml. krema 
  • 4 adet kakaolu bisküvi yada kek parçası (isteğe bağlı)
  • Çilek, muz gibi mevsim meyvesi (üzerini süslemek için)
  1. Sütü, kremayı, yumurta sarısını ve toz şekeri bir tencereye koyun.
  2. Yumurta sarısı iyice yok olana kadar iyice çırpın. Sonra ocağa koyun ve devamlı karıştırarak, kısık ateşte pişirin.
  3.  Nişastayı ve suyu bir kapta karıştırın. Nişasta eriyince ince sicim şeklinde süte dökün. Aynı anda karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşınca 5 dakika kadar pişirin.
  4. Limon suyunu ve parçaladığınız çikolatayı ilave edip karıştırın. Bir iki fokurdattıktan sonra ateşi kapatınız. 
  5. Parçalara ayırdığınız kakaolu bisküvi veya kek parçalarını kaselerin dibine yerleştirin.
  6. Pudingi biraz yukarıdan kaselere döküp, ılındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. 
  7. Servis edeceğiniz zaman üstünü mevsim meyveleri ile süsleyin. Afiyet olsun.
NOT: Pudingi istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. İster sadece üstünü meyvelerle süsleyerek, ister kasenin dibine bisküvi veya kek parçaları koyarak isterseniz kaselerin dibine meyve parçaları koyup üstüne pudingi yayıp, üstünü süsleyebilirsiniz. 3 şeklini de denedim. hepsi de güzel oldu.
Bir de bu tarifi yaparken başından sonuna kadar devamlı karıştırmanız gerek. Yoksa dibi tutabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder