
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 orta boy havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tarçın

Kekinizin iyi kabarması için bütün malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. Havuçların kabuklarını soyup, rendenin iri kısmıyla rendeleyin. cevizleri irice parçalayın. Unu mümkünse eleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Derin bir kaba yumurtaları kırın ve köpük haline gelene kadar iyice çırpın. Toz şekeri ekleyin ve pürüzsüz krema haline gelene kadar çırpın. Sonra yoğurdu, sıvı yağı, vanilyayı katın. kısa bir süre karıştırdıktan sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ve tarçını katın. İyice karışması için bir kaç dakika karıştırın. Cevizi katın. Tekrar karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına dökün. Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sürenin sonunda keke kuru bir bıçak veya kürdan sokun. Eğer kuru çıkarsa kekiniz harika pişmiş demektir. Bir kaç dakika fırında bekledikten sonra çıkarın. Soğuması için kalıptan çıkarın. Tel tablada soğumaya bırakın. İyice soğuduğunda dilimleyerek servis edin.
NOT: Yukarıda da dediğim gibi malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. Cevizin miktarı size kalmış, 1 su bardağı da olabilir. Bir de kekinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız bir gün evvelden yaparsanız daha güzel olur. Şimdiden afiyet olsun diyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder