CEVİZLİ KABAK SALATASI / Kişniş Otu

Cuma, Eylül 20, 2013

CEVİZLİ KABAK SALATASI


Bugün kabak günümüz. Kabaklı börek ve cevizli kabak salatası tariflerini vereceğim. Kabak her şeye yakışan nötr bir sebze. Ben çorbadan tutunda mücverden püresine kadar her yemeğini seviyorum. Umarım sizde seversiniz.
CEVİZLİ KABAK SALATASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 2 orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Üzeri için 2-3 dal dereotu
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
Kabakların kabuklarını soyun. Rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Tavaya sıvı yağı koyun. Isıtın ve kabakları ekleyin. Yüksek ateşte karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Bir kaba yoğurdu ve mayonezi katın. Cevizi de ekleyin ve karıştırın. Soğumuş kabağı katın. Tekrar karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Afiyet olsun.
NOT: Kabak çok sulanırsa kavurmadan evvel süzün yada hafifçe sıkın. Yoğurdunuz da sulu olmasın. Salatanız servisi beklerken sulanıp tadı bozulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder