KABAKLI VE PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ
4 Kişilik (8 adet)Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 100 gr. beyaz peynir
- 1-2 adet orta boy kabak
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydanoz
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- üzeri için çörek otu veya susam
Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayın. Kabağın kabuğunu soyup rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Beyaz peyniri ezin. Karabiberi de ekleyerek bir kapta hepsini karıştırın.
Başka bir kapta süt, yumurta ve yağı iyice karıştırın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
Yufkayı temiz bir yere serin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üstüne serin. Tekrar sıvı karışımla her yerini kaplayın.
Önce artı şeklinde sonrada çapraz şeklinde keserek 8 eşit üçgen elde edin.
Geniş kısımlarına iç malzemeden koyun. Yanlarını 2-3 santim içe katladıktan sonra sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan yumurtalı malzemeden sürün ve çörek otu veya susam serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz peynirin bir kısmını kaşarla değiştirebilirsiniz. Peynir kısmı zevkinize kalmış. Malzemeleri bolca koymayın. Pişerken patlayarak dışarı akma riski var. Tabi bir de sararken güzel sarın. Yanlarını içe katlamayı unutmayın. Yine iç malzemeniz akabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder