Yapılışı :
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 20 cm lik fırın kabınızı margarinle yağlayın sonra her tarafını kakao ile kaplayın.
- Bir kapta parçaladığınız çikolatayı ve margarini benmari usulu eritin. Bilmeyenler için izah ediyorum. Çikolata ve yağı koyduğunuz kabı , kaynamakta olan su dolu bir tencerenin içine yerleştirip ocak ateşiyle direkt temas etmeden suyun ısısıyla çikolataların erimesini sağlayın. Buna benmari usulü deniyor. Çikolatalar eriyip margarinle karıştığı zaman kabı sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
- Yumurtaları şekerle iyice çırpıp sonra vanilya özünü ekleyin. Eritip soğuttuğumuz çikolatalı karışımı da yavaş yavaş yedirerek karıştırın.
- Diğer yanda un, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin. Elenmiş un karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma karıştırın. Unlu karışımı kattıktan sonra kek hamurumuzu çok fazla karıştırmamak gerekiyor.
- Harcımızı fırın kabına boşaltıp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin.
NOT: 20. dakikadan sonra kekin orta kısmına sokacağınız bir kuru bıçak yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Özellikle orta kısım diyorum o bölge çoğunlukla en son pişen kısımdır. Browni diğer kekler gibi kuru bir kek olmadığı için bıçağınız birazcık nemli çıktığı anda pişmiş demektir.
Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder