NOHUTLU PİLAV / Kişniş Otu

Salı, Ekim 08, 2013

NOHUTLU PİLAV

NOHUTLU PİLAV TARİFİ, PİLAV TARİFİ, NOHUTLU TARİFLER, GLÜTENSİZ, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ, OTU

NOHUTLU PİLAV
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su.veya et suyu.
Pirinci ayıklayın ve bir tutam tuz attığınız ılık suda 20 dakika bekletin. Sonra bol suyla yıkayıp süzün.
Pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyun. 
Pirinci ekleyin arada karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Nohudu ekleyin.
Suyu katın. Tuzla tatlandırın.
Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
NOT: Pilavı pişerken karıştırmayın. Pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. Dişe gelir haldeyse 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin. 
Ocağı kapattıktan sonra temiz ince bir bezi veya kağıt havluyu tencerenin ağzına yaydıktan sonra kapağını kapatıp mutlaka demlendirin. 
Karıştırırken çatal kullanın. Çatalla karıştırmak pirinçlerin arasına hava girmesini ve yapışmamasını sağlar. Bir de isterseniz kuru soğan da katabilirsiniz ayrı bir lezzet veriyor. Ben soğanlı yapmayı seviyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder