Özellikle kahvaltıda afiyetle tüketebileceğiniz marmelatlar arasında bulunan erik marmelatı, sabah kahvaltınızı renklendirecek.
Erik Marmelatı Malzemeleri:
- 1 kilo mürdüm eriği
- 900 gr. toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı su
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Erikleri bol suda yıkayın. İkiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
- Tencereye aktarın. Suyu da ekleyip ocağa alın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-16 dakika yani yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşamış erikleri pürüzsüz olana kadar el blendırı ile ya da bir süzgeçten geçirerek ezin.
- Hazırladığınız püreye şekeri ekleyin.
- Tekrar ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 15 dakika kadar koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak pişirin.
- Limon suyunu ekleyin. Bir 1-2 dakika kaynatıp ateşi kapatın.
- Kaynarlığı geçince kavanoza koyun.
- İçinde hava kalmaması için bir temiz ve kuru bıçağı bir kaç kez içine sokun.
- Kapağını kapatın. Dikkatlice ters çevirerek kapağın mühürlenmesini sağlayın.
- Afiyet olsun.
NOT (Erik Marmelatının Püf Noktaları):
Zamanla reçelde şekerlenme olursa hiç önemli değil. Reçeli tekrar bir tencere alın kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp, ateşi kapatın. Kavanoza doldurun. Tekrar ilk günkü gibi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder