Meksika mutfağından bir çorba tarifi vereceğim. Değişik, lezzetli ve tabi ki doyurucu bir çorba. Umarım beğenirsiniz.
4 kişilik
Malzemeler:
- Yarım tavuk göğüs
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Nohudu konserve alın yada haşlayın ve süzün.
- Tavuğu 1 çay kaşığı tuz attığınız 3 su bardağı su ile 20 dakika pişirin. Ilıyınca tavuk etlerini küçücük didikleyin.
- Havucun kabuğunu soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın veya rendenin büyük kısmıyla rendeleyin.
- Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayın. Sarımsakları ezin.
- Tencereye yağı koyun. Eriyince soğanı katın ve kavurun. Soğan sararınca sarımsakları ekleyin. Havucu ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve suyu katın. Kaynamasını bekleyin.
- Kaynayınca ocağı kısın. 20 dakika pişirin. Didiklediğiniz tavuk etlerini ve nohudu ekleyin.
- Unu 2 yemek kaşığı su ve çorbadan alacağınız 2 yemek kaşığı sıcak su ile pürüzsüz bulamaç yapın ve çorbaya ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ile kırmızı biberi ekleyin. Çorbanın koyulaşması ve tatların birbirine karışması için kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
NOT: İsterseniz kırmızı pul biberi içine katmayıp, çorbanın üzerine kırmızı biberli yağ yaparak dökebilirsiniz. Ayrıca yine isterseniz un ile koyulaştırmak yerine, 2 tepele yemek kaşığı arpa şehriye veya tel şehriye yada erişte katabilirsiniz. Ben çok yakışacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder