Sayfalar

30 Kasım 2013 Cumartesi

NOHUT ÇORBASI

Meksika mutfağından bir çorba tarifi vereceğim. Değişik, lezzetli ve tabi ki doyurucu bir çorba. Umarım beğenirsiniz.
NOHUT ÇORBASI
4 kişilik
Malzemeler:
  • Yarım tavuk göğüs
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  1. Nohudu konserve alın yada haşlayın ve  süzün.
  2. Tavuğu 1 çay kaşığı tuz attığınız 3 su bardağı su ile 20 dakika pişirin. Ilıyınca tavuk etlerini küçücük didikleyin.
  3. Havucun kabuğunu soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın veya rendenin büyük kısmıyla rendeleyin.
  4. Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayın. Sarımsakları ezin.
  5. Tencereye yağı koyun. Eriyince soğanı katın ve kavurun. Soğan sararınca sarımsakları ekleyin. Havucu ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve suyu katın. Kaynamasını bekleyin.
  6. Kaynayınca ocağı kısın.  20 dakika pişirin.  Didiklediğiniz tavuk etlerini ve nohudu ekleyin.
  7. Unu 2 yemek kaşığı su ve çorbadan alacağınız 2 yemek kaşığı sıcak su ile pürüzsüz bulamaç yapın ve çorbaya ilave edin. 
  8. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ile kırmızı biberi ekleyin. Çorbanın koyulaşması ve tatların birbirine karışması için kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. 
NOT: İsterseniz kırmızı pul biberi içine katmayıp, çorbanın üzerine kırmızı biberli yağ yaparak dökebilirsiniz. Ayrıca yine isterseniz un ile koyulaştırmak yerine, 2 tepele yemek kaşığı arpa şehriye veya tel şehriye yada erişte katabilirsiniz. Ben çok yakışacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...