Derler ki bir zamanlar fakir tatlısı imiş. Osmanlı'da fakirlere dağıtılmak için hazırlanan sütlü tatlının, Hindistan cevizinden oyularak hazırlanan ve keşkül adı verilen kaplarda dağıtılmasından ismi keşkül olmuş.
Geçen gün, bademli kek için aldığım toz bademden biraz kalmıştı. Birazda toz fıstık vardı. Dolapta da açılmamış bir litrelik süt duruyor. Keşkülün tüm malzemeleri evde var. Hem yapılışı da çok kolay. Hemen kalkıp 10 dakika da harika lezzetteki keşkülü yapmıştım bile. Pratik, yapılması kolay ve hafif bir tatlı. Yemek sonrası sunumlar için ideal bir sütlü tatlı. Öneririm.
Geçen gün, bademli kek için aldığım toz bademden biraz kalmıştı. Birazda toz fıstık vardı. Dolapta da açılmamış bir litrelik süt duruyor. Keşkülün tüm malzemeleri evde var. Hem yapılışı da çok kolay. Hemen kalkıp 10 dakika da harika lezzetteki keşkülü yapmıştım bile. Pratik, yapılması kolay ve hafif bir tatlı. Yemek sonrası sunumlar için ideal bir sütlü tatlı. Öneririm.
5 kişilik
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 9 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 2 tepeleme yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz badem
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz Antep fıstığı
- 6-7 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı toz badem
- 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Sütü tencereye koyun. Şekeri ekleyin. Karıştırın. Kaynamasını bekleyin.
Bir kapta nişasta ve pirinç ununa suyu katın. Eriyene kadar karıştırın.
Süt kaynamaya başlayınca sulandırdığınız nişasta ve pirinç ununu yavaşça katın. Bu arada devamlı karıştırmayı unutmayın. Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika pişirin.
Hindistan cevizi ve toz bademi katın. Pütürleşmemesi için devamlı karıştırarak 1 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın.
Servis kaplarına dökerken biraz yukarıdan dökün. İçine giren hava nedeniyle göz göz olacak ve güzel bir görseli olacaktır.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve toz bademle süsleyin.
Bütün tatlılar ve pastalar gibi ertesi gün yendiğinde lezzeti çok daha harika oluyor. Afiyet olsun.
Bütün tatlılar ve pastalar gibi ertesi gün yendiğinde lezzeti çok daha harika oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder