Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 2 adet yeşil köy biberi
- 1-2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı su (et suyu da olur)
Yeşil mercimeği ayıklayın.
Yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynayınca ateşi kısarak 5-10 dakika kadar pişirin. Tekrar süzün.
Yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynayınca ateşi kısarak 5-10 dakika kadar pişirin. Tekrar süzün.
Pilavlık bulguru da ayıklayın. Sudan geçirip süzün.
Kuru soğanı biraz iri yemeklik doğrayın.
Köy biberlerini ve domatesi de biraz iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye yağları koyun.
Isınınca kuru soğanı katın.
Sararana kadar kavurun ve yeşil biberleri ekleyin. 5-6 dakika kavurun.
Domatesi ekleyin. Yine 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
Bulguru ekleyin. 5-6 dakika kavurduktan sonra yeşil mercimeği, tuz ve karabiber ekleyin.
Suyu da ilave ettikten sonra, baharatların karışması için yavaşça 1 kere karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, bulgurlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
NOT: Suyun miktarı sizin kullanacağınız mercimeğin ve bulguru
n su çekme kapasitesine göre değişiklik gösterebilir. 25. dakikada bulgurun yumuşaklığını ve suyu kontrol edin.
n su çekme kapasitesine göre değişiklik gösterebilir. 25. dakikada bulgurun yumuşaklığını ve suyu kontrol edin.
Su çekmiş ve hafiften çıtırdama sesleri geliyorsa ve bulgur pişmemişse bir kaç yemek kaşığı su ekleyin.
Eğer tam tersi durum varsa pilav pişmiş ve hala suluysa ateşi en yükseğe getirip tencerenin kapağını açın. Suyunu hemen çekecektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder