SUSAMLI TUZLU KURABİYE / Kişniş Otu

Cumartesi, Ocak 25, 2014

SUSAMLI TUZLU KURABİYE

SUSAMLI, TUZLU, KURABİYE, TARİFİ, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, İKRAM, KİŞNİŞ,
SUSAMLI TUZLU KURABİYE
4-5 Kişilik
SUSAMLI, TUZLU, KURABİYE, TARİFİ, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, İKRAM, KİŞNİŞ,Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı susam
Tereyağını eritin ve ılımaya bırakın. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazını bir kaba alıp çatalla çırpın. Susamı da ayrı bir kaba alın. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Geniş bir kaba unu ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Ilınmış tereyağını, sıvı yağı, yumurta sarısını, tuzu ve toz şekeri ve yoğurdu ortaya koyun. Parmaklarınız yardımıyla sıvı malzemenin birbirine karışmasını sağlayın.
Sonra unla karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur elde edene kadar 5 dakika yoğurun.
2 parçaya bölün. 2 parmak kalınlığında rulolar yapın. İşaret parmağınız  uzunluğunda parçalar kesin.
İster her yerini isterseniz sadece üst kısmını önce yumurta akına sonra susama bulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
NOT: Kurabiyeleri istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Çubuk, simit, yuvarlak veya dikdörtgen her türlü çok güzel oluyor.
Bu kurabiyeye tuz ve şeker aynı miktarda katıldığı için hiç biri baskın değil. Biraz tuzlu isterseniz toz şekeri azaltabilir veya tuzu biraz çoğaltarak daha tuzlu kurabiye elde edebilirsiniz. Kıtır kıtır ağızda dağılan güzel bir kurabiye. Çay saatinde ve kahvaltıda çok iyi gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder