Sayfalar

20 Mayıs 2014 Salı

FIRIN TAVA

Bugün çok basit bir yemek yaptım. Basit olduğuna bakmayın. Lezzeti 10 numara. Tüm malzemeleri katıp, harmanlıyor ve fırına veriyorsunuz. O pişerken siz diğer  ikram edeceğiniz yemeklerinizi yapabilirsiniz.
FIRIN TAVA
6 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı et 
  • 3 adet orta boy kuru soğan 
  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet patates 
  • 4-5 adet sarımsak 
  • 3 adet orta boy domates 
  • 8-10 adet çarliston biber 
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çorba kaşığı salça 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı) 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Patlıcanları alaca soyun ve yuvarlak dilimleyin. 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra ezmeden sularını sıkın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve ikiye bölün. İri parçalar halinde doğrayın.
Patateslerin de kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün ve iri parçalar halinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını da soyun ve aynı şekilde iri parçalar halinde doğrayın.
Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Boyuna göre 2 veya 3'e bölün.
Sarımsakları kabuklarını soyup bütün halde bırakın.
Eti ve sebzeleri derin bir kapta karıştırın. Salçayı ve sıvı yağı 1 çay bardağı su ile karıştırın. Tuzu ve baharatları da ekleyin. Salça eriyene kadar biraz karıştırın ve etle sebzelerin üstüne dökün. İyice karıştırın.
Fırın kabına yerleştirin. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde malzemelerin üstüne yerleştirin.
Kabın üstünü yanmaz fırın kağıdı ile yoksa alüminyum folyo ile kaplayın. (alüminyum folyo kullanacaksanız parlak yüzeyi her zaman dış tarafta olmalı, yiyeceklerle temas etmemeli)
180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. 40 dakikanın sonunda fırın kağıdını çıkarın. Üstünün kızarması ve fazla suyunun azalması için 20 dakika da üstü açık olarak pişirin.
Sürenin sonunda 10 dakika dinlendirin ve pilavla servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Her zaman dediğim gibi tarif benden kendi damak zevkinize uyarlamak sizden. İçinde sevmediğiniz veya çok sevdiğiniz malzemeler var ise azaltıp çoğaltabilirsiniz. 
Ben baskın bir acı sevmediğim için sadece lezzet katacak kadar ekliyorum. Siz pul biberi artırabilir ya da çarliston yerine acı sivri biber kullanabilirsiniz. 
Ben dana eti kullandım ama aslında kuzu veya koyun eti çok daha yumuşak ve lezzetli olur. Siz hangisini seviyorsanız onu tercih edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...