MUZLU JÖLELİ İRMİK TATLISI TARİFİ
12-16 Kişilik
- 1 litre süt
- 10 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 11 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket muzlu veya istediğiniz aromalı jöle
- 3 adet muz
- 1 litre sıcak su
- Bir litre sütü tencereye dökün. İrmik ve toz şekeri de ekleyin.
- Kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 5-6 dakika pişirin. Pişerken de ara da karıştırın ki dibi tutmasın.
- Vanilyayı ekledikten sonra 1-2 kez karıştırıp ocağı kapatın.
- İrmik tatlısını borcama dökün. 1-2 dakika sıcaklığının gitmesini bekleyin.
- Muzları 1-2 santim kalınlığında dilimleyin. Tatlının üstüne dizin.
- Jöleyi hazırlamak için üstündeki tarife göre 1 litre sıcak su hazırlayın. 2 paket jöleyi içine dökün ve iyice eriyene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız tatlının üzerine 3/2 sini dökün. Jöleyi çok seviyorsanız hepsini de dökebilirsiniz. Biraz fazla kalın oluyor diye 3/2 sini döktüm.
- Borcamın kenarlarına hafifçe vurarak jölenin içinde biriken hava kabarcıklarını çıkarın. Üstünde kalanları da üstüne hafifçe dokunarak söndürebilirsiniz.
- Ilınınca buzdolabına koyun ve soğuması için bekletin.
- Afiyet olsun.
NOT: Jöle olarak ben hem muzlu hem de kivili yeşil elmalı jöleyi denedim. İkisi de çok yakışıyor. Siz de sevdiğiniz aromalı jöleyle deneyebilirsiniz.
Borcam olarak 25-26 cm. ebadında bir kap kullandım. O ebatlarda veya daha küçük ebat kullanırsanız daha iyi olur. Büyük kapta irmik çok ince olacaktır.
Muz yerine çilek veya kivi gibi başka bir meyve kullanılabilir.
Harika görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖzge hanım teşekkür ederim. :))
Sil