ISPANAK ÇORBASI / Kişniş Otu

Cuma, Ocak 23, 2015

ISPANAK ÇORBASI

Ispanak Çorbası tarifi, Çorba, Nefis, Lezzetli, Yemek, Kişniş Otu

"ISPANAK ÇORBASI TARİFİ"


4-5 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 litre su (4 su bardağı-bardağım 250 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Ispanakları iyice yıkayın. Yaprak kısımlarını dallarından ayırıp, incecik doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
Çorba tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Isınınca küçücük doğradığınız soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyın. Altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ispanağı ekleyin. Suyu katın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika pişirin.
Ispanak, Çorbası, Tarifi, Lezzetli, Nefis, Yemek, Kişniş Otu
O sırada bir kasede yoğurdu, unu ve yumurta sarısını kremamsı hale gelene ve tortu kalmayana kadar karıştırın.
Çorba suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu bulamaca katarak ılıklaştırın. Çorbayı karıştırmaya devam ederek, yoğurtlu bulamacı  yavaşça çorbaya ekleyin. 5-6 dakika kadar pişirin. Ateşi kapattıktan sonra tuzunu katın.
Ispanak, Çorba, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kişniş OtuAyırdığınız 1 çorba kaşığı sıvı yağı (tereyağı da çok güzel oluyor) eritin. Karabiberi ekleyin. 2-3 saniye sonra ocağı kapatın ve hazırladığınız karabiberli yağı çorbanın üzerine gezdirin. (Acı seviyorsanız birazcıkta kırmızı biber olabilir)
Afiyet olsun.
NOT: Bu çorbada sıvı yağ ve tereyağını birlikte kullanabilirsiniz. Ispanaklı çorbanın bir de sütle yapılanı var. En kısa zamanda onu da sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder