PATATES SALATASI
5-6 kişilik
Malzemeler:
- 1 kg.patates (5 adet orta boy kadar)
- 8-7 adet taze soğan
- 10-12 adet kornişon turşu
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu (limonun sululuğuna göre 1 adette olabilir)
- 1/2 çay kaşığı karabiber

Patatesleri yıkadıktan sonra soğuk su dolu tencereye koyun ve ezilmeyecek şekilde yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın.( Haşlama süresi patateslerin boyutuna ve cinsine göre değişiklik gösterebilir. Bir bıçağı patatese batırın. Çok kolay şekilde çıkartabiliyorsanız patatesler pişmiş demektir.)
Patatesler haşlanırken taze soğanları ayıklayın. Maydanoz ve dereotunun da yaprak kısımlarını dallarından ayıklayın. Bol suda yıkayın. Süzün ve mümkünse kağıt havlu ile kurulayın.
Kornişon turşularını küçücük küpler halinde doğrayın. Tüm yeşillikleri incecik doğrayın.
Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve limon suyunu bir kapta iyice karıştırın.


Afiyet olsun.
NOT: Patatesler ılıkken sostan bir miktar üzerine gezdirirseniz, patatesler sosu daha kolay emeceği için salatanız çok daha lezzetli olacaktır. İçine katacağınız malzemeler sizin zevkinize göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca limonu 1 limon olarak ayarlayın ama ilk aşamada yarımını kullanarak salatayı tattıktan sonra gerekirse diğer limon suyunu da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder