Sayfalar

21 Ocak 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ KEK





Bu peynirli kek tarifine tek kelimeyle bayıldım. Bundan sonra tuzlu kekler arasında favori kekim olacak. İçine katılan dereotu o kadar güzel bir aroma veriyor ki yedikçe yiyesiniz geliyor. Ayrıca içindeki faydalı yağlar, yoğurt ve yumurta gibi malzemeler onu çok besleyici yapıyor. Çocuklar için harika bir öğün olabilecek bir kek. Çay saatlerinde ikram ettiğinizde kesinlikle övgülere hazırlıklı olun. Deneyin ne kadar doğru söylediğimi göreceksiniz.
PEYNİRLİ KEK
6 Kişilik
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 paket (125 gram margarin veya tereyağı)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (60 gram)
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı yoğurt (235 gram)
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardağı un (290-300 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Dereotunu yıkayın ve yapraklarını dallarından ayırıp, incecik kıyın. Margarini eritip soğutun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Beyaz peyniri rendeleyin veya çatal yardımıyla ezin. Dereotunu, yumurtaları ve yoğurdu ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
Daha sonra mümkünse elediğiniz unu, kabartma tozunu, tuzu, sıvı yağı ve erimiş margarini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Yağladığınız fırın tepsisine veya fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk servis edin. Afiyet olsun.
NOT: İçine sevdiğiniz başka malzemeler de katabilirsiniz. Mesela zeytin veya sucuk parçaları gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...