PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI / Kişniş Otu

Pazar, Mart 29, 2015

PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI

PEYNİR, DOLGULU, KIRMIZI, BİBER, RULOLARI, TARİFİ, SALÇALIK BİBER, DOLMALIK KIRMIZI BİBER, VEJETARYEN, DİYET YEMEKLER, KAHVALTILIK, KİŞNİŞ
Kahvaltı için kırmızı biber közleyecektim. Kırmızı biberi közleyip üzerine de biraz sızma zeytinyağı hatta isterseniz birazda limon suyu gezdirdiğiniz zaman harika lezzetli oluyor. Yine biberleri közledim ama bu sefer biraz değişiklik yapayım istedim. Sonuçta ortaya bu hem lezzetli hemde görsel olarak beğeni toplayacak biber ruloları çıktı. Hem kahvaltıda hem de meze olarak sunabileceğiniz bir tarif. Çok beğeneceksiniz.
PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI TARİFİ
5-6 Kişilik
Malzemeler:
  • 5-6 adet kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir 
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 10 adet kokteyl yeşil zeytin
  • 4 yemek kaşığı mümkünse sızma zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çimdik tuz
Kırmızı biberleri yıkayın ama kurulamayın. Bir kaç yerlerinden deldikten sonra köz tenceresinde veya ocakta ateş üstünde ya da fırının ızgara kısmında közleyin. Közlenmiş biberleri kabuklarının daha kolay soyulabilmesi için kapaklı bir kaba koyup veya üzerini streçle kapatıp 10 dakika kadar bekletin.
PEYNİR, DOLGULU, KIRMIZI, BİBER, RULOLARI, TARİFİ, SALÇALIK BİBER, DOLMALIK KIRMIZI BİBER, VEJETARYEN, DİYET YEMEKLER, KAHVALTILIK, KİŞNİŞ
O sırada bir kaba peyniri koyup ezin. Kokteyl zeytinleri küçük doğrayıp peynire ekleyin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp ilave edin. İri kıyılmış cevizleri, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve karabiberi de koyduktan sonra iyice karıştırın.
Ilınmış biberlerin kabuklarını soyun. Uzunlamasına 2'ye bölüp içini temizleyin. Peynirli iç malzemeden yaklaşık 1 yemek kaşığı koyduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Kalan zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu iyice karıştırıp sos hazırlayın. Servis tabağına aldığınız biber rulolarının üzerine gezdirin. Servis yapın. afiyet olsun.
PEYNİR, DOLGULU, KIRMIZI, BİBER, RULOLARI, TARİFİ, SALÇALIK BİBER, DOLMALIK KIRMIZI BİBER, VEJETARYEN, DİYET YEMEKLER, KAHVALTILIK, KİŞNİŞ
NOT: Kırmızı biberlerin mümkün olduğunca eşit ve geniş olanlardan seçin. Hem közlenmesi hem sarması daha kolay olur. Hem de eşit rulolar sunmuş olursunuz.
İç malzemeye hem maydanoz hem de dereotu çok yakışıyor. Ama birisi varsa oda olur. 
Kokteyl zeytin yoksa hiç önemli değil normal zeytinin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.

1 yorum: