Malzemeler:
- 120 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 2 yumurta
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker (80 gram)
- 1,5 çay bardağı un (120 gram)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yarım çay bardağı sıcak suya granül kahveyi karıştırıp eritin.
Bir kaba yumurtaları ve yumurta sarılarını kırın. Toz şekeri de ekleyip iyice köpürene kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ve kahveyi devamında da unu ve vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Yağlanmış sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından hemen çıkarın. Ilımaya bırakın ve pudra şekeri serptikten sonra servis edin.
Ellerinize sağlık, şahane görünüyor. Çok da severim, sizin tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim. Sevgiler :))
YanıtlaSil