ÇİKOLATALI AKAN KEK / Kişniş Otu

Pazartesi, Mart 23, 2015

ÇİKOLATALI AKAN KEK

ÇİKOLATALI AKAN KEK
4-5 kişilik
Malzemeler:

  • 120 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yumurta
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (80 gram)
  • 1,5 çay bardağı un (120 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün ve tereyağı ile birlikte benmari usulu eritin. (Benmari usulü: kaynayan su dolu bir tencerenin üstüne, suya değmeyecek şekilde bir cam kase oturtulur ve malzemeler bu kapta eritilir.) Ilınmaya bırakın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.  Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. 
Yarım çay bardağı sıcak suya granül kahveyi karıştırıp eritin.
Bir kaba yumurtaları ve yumurta sarılarını kırın. Toz şekeri de ekleyip iyice köpürene kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ve kahveyi devamında da unu ve vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Yağlanmış sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından hemen çıkarın. Ilımaya bırakın ve pudra şekeri serptikten sonra servis edin. 
NOT: Çikolatalı ve kakaolu tatlılar fırından çıktığında bile pişmeye devam eder. O yüzden 10 dakikanın sonunda fırından mutlaka çıkarın. Yoksa içi akışkan olmayan bir kekiniz olur.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, şahane görünüyor. Çok da severim, sizin tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize çok sevindim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil