Kinoalı Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 8 çorba kaşığı kinoa
- 7 su bardağı su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Kinoayı 6 su bardağı su ile tencereye koyun ve kaynayınca ocağı kısıp 10 dakika kadar pişirin.
- O sırada yoğurdu, yumurtayı ve nişastayı bir kapta iyice karıştırın. Kalan 1 su bardağı suyu da ekleyin.
- Kinoa 10 dakika piştikten sonra sıcak suyundan 1-2 kepçe alın ve yoğurdun içine katıp karıştırın. Ilınmış yoğurdu bir yandan karıştırarak yavaşça kinoalı suya ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tekrar kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp 10 dakika daha pişirin.
- Kuru soğanı incecik kıyın. Tereyağını ve sıvı yağı eritip soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru naneyi ekleyin ve ocağı kapatın.
- Pişmekte olan çorbaya naneli soğanı katın. Ocağı kapatın. Tuzu ekleyin. Karıştırın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder