Sayfalar

13 Ağustos 2015 Perşembe

KİNOALI YOĞURT ÇORBASI

KİNOALI YOĞURT ÇORBASI
6-8 kişilik
Malzemeler:
  • 8 çorba kaşığı kinoa
  • 7 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  1. Kinoayı 6 su bardağı su ile tencereye koyun ve kaynayınca ocağı kısıp 10 dakika kadar pişirin.
  2. O sırada yoğurdu, yumurtayı ve nişastayı bir kapta iyice karıştırın. Kalan 1 su bardağı suyu da ekleyin.
  3. Kinoa 10 dakika piştikten sonra sıcak suyundan 1-2 kepçe alın ve yoğurdun içine katıp karıştırın. Ilınmış yoğurdu bir yandan karıştırarak yavaşça kinoalı suya ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tekrar kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp 10 dakika daha pişirin.
  4. Kuru soğanı incecik kıyın. Tereyağını ve sıvı yağı eritip soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru naneyi ekleyin ve ocağı kapatın.
  5. Pişmekte olan çorbaya naneli soğanı katın. Ocağı kapatın. Tuzu ekleyin. Karıştırın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
NOT: Bu çorba tamamen sağlıklı bir çorba. Özellikle buğday ve tabi gluten içermiyor. Ama siz isterseniz mısır nişastası yerine buğday nişastası kullanabilirsiniz. Kinoa harika bir tahıl. Mutfağınızdan kesinlikle eksik etmeyin. Sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...