PEYNİRLİ CEVİZLİ BÖREK / Kişniş Otu

Pazar, Ağustos 09, 2015

PEYNİRLİ CEVİZLİ BÖREK

Midye Börek, Peynirli, Cevizli, Börek, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş otu

PEYNİRLİ CEVİZLİ BÖREK

Midye Börek, Peynirli, Cevizli, Börek, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş otu
(MİDYE BÖREK)
16 adet
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 avuç ceviz içi
Cevizi irili ufaklı doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
Rendelediğiniz veya çatalla ezdiğiniz beyaz peynire katın.Midye Börek, Peynirli, Cevizli, Börek, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş otu
Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Beyazını peynirli karışıma katın ve karıştırın.
Başka bir kapta yumurtanın sarısını, süt ve sıvı yağ ile karıştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.Yufkaları önce artı şeklinde 4'e sonrada her parçayı ikiye keserek 8 eşit üçgen parçaya bölün.
Midye Börek, Peynirli, Cevizli, Börek, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş otu
Her parçanın üstüne önce sütlü malzemeden sürün. Sonra uç kısmını büzerek geniş kısmıyla birleştirip iki kanat elde edin.
Kanatların uçlarını birleştirin ve üzerine 1 kaşık peynirli malzemeden koyduktan sonra katlayarak rulo sarın.
Midye Börek, Peynirli, Cevizli, Börek, Tarifi, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş otu
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye tersini çevirerek aralıklı dizin. Üzerlerine kalan sütlü karışımı sürün ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Nefis bir börek oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
NOT: İç malzemeyi peynir yerine başka malzemeyle de yapabilirsiniz. Sütünüz yok ise yoğurt veya su kullanabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. cok lezzetlı cevızde yakısmıstır elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten ceviz lezzetine lezzet kattı. Cevize bayılırım. Böreğe bayılırım. İkisi bir arada olunca bu börekte favori listesine girdi. :)

    YanıtlaSil