KAKAOLU CEVİZLİ ŞEKERPARE / Kişniş Otu

Çarşamba, Ağustos 05, 2015

KAKAOLU CEVİZLİ ŞEKERPARE

Tatlı tarifleri, Tatlı çeşitleri, şekerpare tarifi kolay, kakaolu şekerpare tatlısı, kakaolu şekerpare yapılışı
Bayramda yaptığım tatlıydı. Biraz vaktimin kısıtlı olmasından,  biraz tembelliğimden yazamamıştım. Çok lezzetli olduğu ve ikram ettiğim herkes beğendiği için geç de olsa sizlerle paylaşmak istedim.

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?

Kaç Kişilik?

24 adet 8-12 kişilik

Malzemeleri:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket (250 gram) tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin :
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri, limon suyunu da ekledikten sonra birlikte 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın.
Kakaolu Şekerpare Nasıl Olur, Kakaolu Şekerpare yapılışı, Şekerpare tatlısı kolay
Tereyağını eritip ılıtın. Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Yoğurma kabına unlu malzemeyi, irmiği, yogurdu, tereyağını, yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri koyun. Yoğurun.10 dakika kadar dinlendirin.
O sırada cevizleri küçük parçalar halinde doğrayın. Birazını üstünü süslemek için ayırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kakaolu, Cevizli, Şekerpare, Kurabiye, Tatlı, Tarifi, Tarifleri, İkram, Bayram, Çay, Nefis, Kişniş, Kisnis
Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde önce yuvarlayın sonra hafifçe yassılaştırıp ortasına bir kaç parça ceviz koyun ve kenarlarından büzüştürerek kapatın. Birleştirdiğiniz kısmı alt tarafa gelecek şekilde yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Ortalarına hafifçe bastırarak bir parça ceviz yerleştirin.
Kakaolu, Cevizli, Şekerpare,  Tatlı, Tatlı Tarifleri kolay, Tatlı Tarifi,  Bayram, Çay, Nefis, Kişniş, Kisnis
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. 
Pişmiş şekerpareleri geniş bir kaba yan yana dizin ve soğuk şerbeti bir kaşık yardımıyla şekerparelerin üzerine tek tek gezdirerek dökün.  Tatlılar şerbeti iyice çekince servis edin.
NOT: Şerbetli tatlılar için her zaman dediğim gibi ikram etmeden 1 gün evvel yaparsanız ertesi güne çok lezzetli olur.
Ceviz yerine badem veya fındık kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Şahane görünüyor, mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Deneyin çok seveceksiniz. Şerbetini de çok tatlı yapmadığım için daha bir hafif oldu.

      Sil