KADINBUDU KÖFTE / Kişniş Otu

Perşembe, Mart 24, 2016

KADINBUDU KÖFTE

Köfte Tarifleri, Kadınbudu, Köfte, Nasıl yapılır, Tarifi, Et yemekleri, Kisnis Otu
KADINBUDU KÖFTE

9-10 adet büyük köfte
Malzemeler:
  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pane için:
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için sıvı yağ 
Pirinci bir tutam tuz eklediğiniz suda haşlayın ve süzün. Kuru soğanı yemeklik küçük parçalar halinde doğrayın.
Köfte Tarifleri, Kadınbudu, Köfte, Nasıl yapılır, Tarifi, Et yemekleri, Kisnis Otu
Yarım çay bardağı sıvı yağı tencerede ısıtın ve kıymanın yarısını ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kuru soğanı ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Tuzun yarısını ve karabiberi ekleyin. Soğumaya bırakın.
Soğuyunca çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci ekleyin. Kalan tuzu da ekleyin. İyice yoğurun. İri oval köfteler yapın.
Köfte Tarifleri, Kadınbudu, Köfte, Nasıl yapılır, Tarifi, Et yemekleri, Kisnis Otu
Panesini hazırlamak için yumurtaları ve yarım çay kaşığı tuzu bir kapta çatalla çırpın. Unu ve kalan tuzu da ayrı bir kaba koyup karıştırın.
Köfte Tarifleri, Kadınbudu, Köfte, Nasıl yapılır, Tarifi, Et yemekleri, Kisnis Otu
Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
Köfte Tarifleri, Kadınbudu, Köfte, Nasıl yapılır, Tarifi, Et yemekleri, Kisnis Otu
Fazla yağlarını almak için kağıt havlu üzerinde dinlendirin. Bol salata ve  yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

2 yorum: