BALKABAKLI TART / Kişniş Otu

Cuma, Mart 18, 2016

BALKABAKLI TART

Balkabaklı Tart, Tart tarifleri, Tatlı,Nefis, Çay, İkram, Pasta, Meyveli Tatlı tarifleri, Kişniş Otu
BALKABAKLI TART
6 kişilik
Malzemeler: 
  • 250 gram un (yaklaşık 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (20-25 gram)
Kreması İçin:
  • 250 gram balkabağı püresi (2 dilim kadar)
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 5 yemek toz şeker (100 gram)
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
2 dilim balkabağını haşlayın ve rondodan geçirip püre haline getirin. Kremayı, yumurta ve yumurta sarısını, toz şekeri ve baharatları ekleyip karıştırın. 
 Tart hamuru için tereyağını küçük parçalara bölün.
Una katarak parmak uçlarınızla kum haline gelene kadar ovalayın.
Toz şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırın. Çok fazla yoğurmadan hamur haline getirin. Streç folyoya sarıp, buzdolabında 30-40 dakika dinlendirin.
Fırını 180  dereceye ayarlayarak ısıtın.
Buzdolabında dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında açarak yağlanmış (mümkünse yağlı kağıtla kaplanmış) tart kalıbına yerleştirin.
Kenarlarının fazlalığını bir bıçağın düz kenarıyla düzgünce keserek alın. Kabarmasını önlemek için tabanına çatal ile delikler açın.



İçine de yağlı kağıt yerleştirip,yine kabarmasına engel olmak için üzerine kuru fasulye, nohut gibi şeyler koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin. (kenarları çok kızarmış ise yanmasını önlemek için alüminyum folyoyla kapatabilirsiniz) Fırından çıkınca, fırın ısısını 160 dereceye getirin.
Hazırladığınız balkabaklı kremayı tartın içine döküp güzelce yayın. 160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. İster sade, ister üzerine Hindistan cevizi serperek veya çikolata rendesi ile servis edin.

3 yorum:

  1. Nefis görünüyor ... Ellerine ve emeğine sağlık...
    İlk malzeme •250 gram (yaklaşık 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik) şeker mi acaba

    YanıtlaSil