Salı, Mart 15, 2016

En İyisine Aday! Ispanaklı Patates Köftesi Tarifi

Köfte tarifleri, Tarif, Ispanaklı köfte, Köfte, Patates köftesi, Kişniş Otu

Ailecek beğenerek yediğimiz ıspanaklı patates köftesini mutlaka denemelisiniz. Yemeğin yanında aperatif olarak ya da çay saatinde değişik bir lezzet için yapımı kolay bu köfteleri hazırlayabilirsiniz. Hem çocukların hem de sizin severek tüketebileceği patates köftesi tarifi için buyrun!


Kaç Kişilik:

4-6 Kişilik


Ispanaklı Patates Köftesi Malzemeleri:

  • 5 adet patates
  • 1 demet ıspanağın yaprağı (250 gram kadar)
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Ispanaklı Patates Köftesi Nasıl Yapılır?


Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun. Ezin. Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayın.
Kuru soğanı rendeleyin. Suyunu süzüp, posasını patatese katın. Yumurtayı kırın. Dereotunu incecik doğrayıp, patatese ekleyin.

Unu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Tüm malzemeyi yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. (Malzeme elinize yapışırsa elinizi ıslatarak yoğurun) Kızgın yağda kızartın. Yoğurt ve salata eşliğinde servis edin.

Ispanaklı Patates Köftesi Tarifi, Vejetaryen, Kişniş Otu, Yemek, Blogu


NOT (Ispanaklı Patates Köftesinin Püf Noktaları): 


Kuru soğan yerine yeşil soğan kullanabilirsiniz. Ben kızartmaları bol sıvı yağda yapmayı sevmiyorum. Yapışmaz tavada az bir yağla da kızartabilirsiniz. (Bol sıvı yağda kızartılmış köfteler de harika oluyor.)

Un yerine mısır unu kullanabilirsiniz. Köfte malzemesinin çok yumuşak olmaması gerek. İlk bir tanesini kızartın. Eğer çok yumuşak ise ya da dağılır ise unu biraz daha artırın. 

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Maalesef kalorisini hesaplamadım. Ama en kısa zamanda hesaplayıp paylaşacağım :(

      Sil
    2. Tümü için yaklaşık bir kalori hesabi verebilecegim. Toplam 1200 kalori kadar ediyor. Eğer bol sıvı yağda kizartirsaniz daha fazla olacaktir. Ben 3-4 yemek kaşığı yağ hesapladim :)

      Sil
  2. ıspanakla çok ilginç ... patates köftesine maydanoz koyduğumuzda tadı gitmişti... Bu başka , ilgi çekici ... denemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ailecek beğendik. Ben hem maydanoz hem dereotu kattım. Bir dahaki sefere sadece dereotu katıp, maydanozsuz halinin tadına bakacağım. Daha lezzetli olursa maydanozu silebilirim. Sevgiler :)

      Sil