Sayfalar

15 Haziran 2016 Çarşamba

İNCİR UYUTMASI

Kayınvalidemlerin bahçede kocaman bir incir ağacı var. İncirler toplandığı vakit fazlası kurutulur. Sağ olsunlar beni de unutmayıp gönderirler. Hem çok faydalı bir meyve olduğu  için hem de sevdiğim için arada 1-2 tane yemek hoşuma gider. Geçenler de yine kitaplığımın başına geçip değişik tarifler ararken, bu tatlıya rastladım. İlgimi çekti. Hem evde süt ve incir de var. Sonuçta meyveli ve sütlü pratik bir tatlı. Hamurlu, şerbetli tatlılara nazaran daha hafif. Hem ilk defa tadacağım için merak ettim. Yine Osmanlı Mutfağından bir tatlı. Neyse denedim. İncirli muhallebi diyebileceğimiz bir tatlı. Lezzetli ama ah keşke olsa da yesem diyeceğim bir tatlı değil. Ama sağlıklı beslenme adına şekersiz veya şeker yerine 1 kaşık balla yapabileceğiniz güzel bir seçenek.
Deneyip kendiniz karar verirseniz çok sevinirim.
İNCİR UYUTMASI
3-4 Kişilik
Malzemeler
  • 1/2 litre süt
  • 13 adet kuru incir
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Tarçın, ceviz veya Hindistan cevizi (üzeri için)
İncirleri üzerini örtecek kadar ılık suya koyup, 2 saat kadar yumuşaması için bekletin.
Sütü ve şekeri bir tencerede 1 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın. 
Yumuşayan incirlerin suyunu hafifçe sıkarak süzün. Parçalayıcı da iyice parçalayın. Azar azar sütü ekleyin. Karıştırın. Servis kaplarına paylaştırın. Üzerini örterek en az yarım saat mümkünse 2-3 saat soğumaya daha doğrusu uyumaya  bırakın.
Ceviz içi, tarçın, Hindistan cevizi ile süsleyerek servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...