Sayfalar

24 Kasım 2016 Perşembe

BROKOLİ ÇORBASI

Bu hafta şöyle sağlıklı bir kaç tarif vereyim istedim. Hem sağlıklı hem de mevsiminde yiyeceğimiz sebzelerden olsun diye düşündüm ve brokolide karar kıldım. Şimdi çoğunuzun brokoli mi ?  dediğinizi duyar gibi oldum. Biliyorum pek iştahla yenen bir sebze değil. Oysa bir çoğumuz saymakla bitmeyen faydalarını bilmediği için bu sebzeyi çok fazla yemiyor. En iyisi çorba tarifini verdikten sonra faydalarını sizlerle paylaşmak. Daha sonrada ikinci tarifimi veririm.
BROKOLİ ÇORBASI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 orta boy brokoli (400 gram)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
Brokolinin uç kısımlarındaki en kalın yerlerini biraz kesip çiçekli parçalara ayırın. Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın. Havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. ( Çok dikkat etmeye gerek yok. Çorba piştiğinde blendırdan geçirip ezeceğiz)
Bir tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca soğanı ve havucu katın. 2-3 dakika kavurun. Patatesi ve brokoliyi ekleyin. Sarımsak isteğe bağlı isterseniz sarımsağı katın. 1-2 dakika kadar yine kavurun. 
Suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Kaynayınca ocağı biraz kısın. 25-30 dakika pişirin. Ocağın üstünden alıp, blendırla çorbayı püre haline getirin. Sütü ekleyin. Tekrar ocağa alıp 1 dakika kadar kaynatın. Çorbanız hazır. Servis ederken isterseniz üzerine çok az krema gezdirebilirsiniz. Veya kaşar rendesi serpebilirsiniz.
NOT: Bu çorbayı ister blendırdan geçirip süt katarak isterseniz de tüm malzemeyi çok küçük parçalar halinde doğrayıp taneli pişirip süt katmadan yapabilirsiniz. İkisiniz de denemenizi öneririm. Hangisi damak zevkinize daha uygunsa o sizin çorbanız demektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...