Perşembe, Aralık 15, 2016

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ

Kahve, çekirdeği, kurabiyesi, tarifi, nefis, tarifler, Kurabiye Tarifleri, Kişniş otu
Hem görseli güzel hem de lezzetiyle beğeni toplayacak bir kurabiye. İki çeşit unla yaptım. Normal ve tam buğday unu. İkisi de harika oldu.  Aşağıdaki miktarlar normal unla yapılış tarifidir. Tam buğday unu daha kepekli olduğu için, daha az un miktarı yeterli oluyor. 2,5 su bardağı un genelde yeterlidir.
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ
Kahve, çekirdeği, kurabiyesi, tarifi, nefis35-37 adet
Malzemeler:
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 3 veya 3,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı  kabartma tozu
Granül kahveyi sıcak suda eritin. Bir kaba tereyağını, yumurtayı, şekeri koyun ve karıştırın. Kakaoyu, nişastayı granül kahveyi katın yine karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yuvarlayın. Sonra uzun oval şekil vererek yağlı kağıt serili veya margarinle yağlanıp biraz un serpilmiş tepsiye dizin.
Bir kürdan yardımıyla ortalarına hafifçe bastırarak kahve çekirdeği şekli verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kahve, çekirdeği, kurabiye, tarifi, Tarifler, Kişniş otu, Denenmiş,
NOT: Hamura unu katarken önce 3 su bardağını ekleyin. Kalan yarım bardağı hamurun
yumuşaklığına ve kıvamına göre yavaş yavaş ekleyerek karar verin. Çünkü yumurtanın ebadı bile malzemedeki un miktarını değiştirebilir. 
Eğer normal un yerine kepekli veya tam buğday unuyla yaparsanız, 2,5 su bardağı unla deneyin. Gerekirse ekleme yaparsınız. Çünkü içindeki kepek nedeniyle daha az una ihtiyaç oluyor.
Kurabiyeleri pişirdikten sonra bir kısmını dondurucuya koydum. Rahatlıkla bir kaç ay dayanabilir. Yiyeceğimiz zaman yarım saat evvelden çıkarıp bekletmek veya hafif ısıdaki bir fırında 5-10 dakika bekletmek yeniden aynı lezzeti verecektir.

2 yorum:

  1. Yumurtanın büyüklüğünü not düşmeniz ne güzel. Tariflerinizi verirken akla gelebilecek her türlü soru yanıtını buluyor. Böylece hiç tereddütsüz deneyebileceğinden, garantili ve nefis bir sonuç alacağından emin oluyor insan. Bu kurabiyeyi hiç denemedim. Görüntüsü dışında yerken de kahve tadı almak harikaymış. Ve dipfrizler çok kolaylık oluyor saklama konusunda.
    En kısa zamanda deneyeceğim bu tarifi. Ellerinize sağlık diyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Kesinlikle denemenizi öneririm. Kıtırlığı, kakaolu ve kahveli tadı yerken insana keyif veriyor. Bir miktarını dondurucuya koymuştum. Ev ahalisi isyan edince,tekrar çıkardım. Afiyetle yediler :)

      Sil