PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
8 adetMalzemeler:
- 1 adet yufka
- 8 parça pastırma
- 8 parça kaşar peyniri dilimi
- 8 adet sivri biber
- 4 adet domates
- kızartmak için sıvı yağ
- ıslatmak için biraz su
- Yufkayı önce 4 parçaya sonra her parçayı tekrar 2 ye bölerek 8 parça üçgen yufka elde edin.
- Sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Domateslerin sulu iç kısmını mümkünse kullanmayın.
- Yufkanın geniş kısmına 1 parça pastırma, üstüne kaşar dilimi ve biraz domates ve biber koyun. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın.
- Sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Uç kısmını hafifçe suya batırıp yapışmasını sağlayın.
- Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Nefis paçanga böreğiniz hazır. Hemen sıcakken bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Of off... Nefiss..
YanıtlaSilGörseller ve anlatımınız o kadar güzel ki, hayatında hiç börek yapmamış biri bile malzemeleri önüne koyup bu böreği yapabilir ve tabii ki de parmaklarını yiyebilir. Dediğiniz gibi bekletilirse sönüyor. Tavadan alır almaz ilk sıcağı geçince hüpletmeli. Ellerinize, emeğinize sağlık Şafak Hanım, harikasınız...
Selam ve sevgilerimle..
Övgüleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bazen, tarifleri bu kadar ayrıntılı ve her aşamasını resimleyerek vermeyim diyorum. Herkes sevmeyebilir diye düşünüyorum. Ama hem bendeki ayrıntı takıntısı hem de mutfakla çok ilgisi olmayan veya yeni başlayan acemiler için bu şekilde paylaşmanın daha yardımcı olacağını düşünüp bu huyumdan vazgeçemiyorum :) Sevgiler
Sil