KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Nefis bir börek. Havuç ve mantar kıymayla o kadar uyumlu olmuş ki kesinlikle bu böreği öneriyorum.
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
16 adet
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 400 gram kadar kıyma
- 1 orta boy havuç
- 15 adet mantar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralara sürmek için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Havucun kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
- Mantarların kök kısımlarını ayırın. Taç kısımlarının kabuğunu soyup, ince dilimler halinde doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı koyun.Isınınca kıymayı ekleyip rengi değişene kadar 3-4 dakika kavurun.
- Havucu katın 1-2 dakika daha kavurun.
- Mantarları ekleyin. Mantarlar sönene kadar 1-2 dakika kavurup baharatları ve tuzu katın.
- Ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
- Yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu katarak sıvı malzemeyi hazırlayın.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.Yufkaları önce 2 ye bölün. Sonra onları da üçgen olacak şekilde 2 eşit parçaya bölün.
- Geniş kısmı size gelecek şekilde yerleştirip, üzerine yoğurtlu sıvıdan sürün.
- Geniş kenara iç malzemeden ince bir hat yayın. İnce rulo şeklinde sarın.
- Sonra uç kısmından başlayarak etrafında sarıp yuvarlak bir gül şekli verin.
- Mümkünse yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Kalan sıvı malzemeyi böreklerin üzerine sürün.
- Susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıttığınız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder