KIYMALI GÜL BÖREĞİ / Kişniş Otu

Cumartesi, Şubat 18, 2017

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

kıymalı börek tarifi, gül böreği tarifi, yufkalı tarifler, hamurişleri, börek, börek tarifi, börek tarifleri

Nefis bir börek. Havuç ve mantar kıymayla o kadar uyumlu olmuş ki kesinlikle bu böreği öneriyorum.

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

16 adet

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 400 gram kadar kıyma
  • 1 orta boy havuç
  • 15 adet mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralara sürmek için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  1. Havucun kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. 
  2. Mantarların kök kısımlarını ayırın. Taç kısımlarının kabuğunu soyup, ince dilimler halinde doğrayın.
  3. Tavaya sıvı yağı koyun.Isınınca kıymayı ekleyip rengi değişene kadar 3-4 dakika kavurun. 
  4. Havucu katın 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Mantarları ekleyin. Mantarlar sönene kadar 1-2 dakika kavurup baharatları ve tuzu katın. 
  6. Ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  7. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu katarak sıvı malzemeyi hazırlayın.
  8. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.Yufkaları önce 2 ye bölün. Sonra onları da üçgen olacak şekilde 2 eşit parçaya bölün.
  9. Geniş kısmı size gelecek şekilde yerleştirip, üzerine yoğurtlu sıvıdan sürün.
  10. Geniş kenara iç malzemeden ince bir hat yayın. İnce rulo şeklinde sarın. 
  11. Sonra uç kısmından başlayarak etrafında sarıp yuvarlak bir gül şekli verin.
  12. Mümkünse yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  13. Kalan sıvı malzemeyi böreklerin üzerine sürün.
  14. Susam veya çörek otu serpin.
  15. Önceden ısıttığınız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  16. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder