Sağlıklı Glutensiz Kısır Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Çarşamba, Mart 15, 2017

Sağlıklı Glutensiz Kısır Tarifi, Nasıl Yapılır?

< img Sağlıklı Glutensiz Kısır Tarifi, Nasıl Yapılır. jpg" >
Arkadaşım Gülhan, glutensiz kısır yapmış. Çok güzel olmuştu. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Mısır bulguru ile yapılıyor. Glutensiz gıdalar satan marketlerde bulabilirsiniz. Arkadaşımın ellerine sağlık. Benimle paylaştığı için de teşekkür ediyorum.

Kaç Kişilik:
2 kişilik


Glutensiz Kısır Malzemeleri: 

  • 1 su bardağı glutensiz mısır bulguru
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı salça

Glutensiz Kısır Nasıl Yapılır?


  • Mısır bulgurunun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Süzün.
  • Maydanozun yaprak kısımlarını ve naneyi incecik doğrayın.
  • Yeşil soğanı da incecik doğrayın.
  • Tüm malzemeyi soğumuş bulgura katıp, birkaç kere yoğurun. 
  • Harika kısır hazır. Şimdiden afiyet olsun.

NOT: Kısıra eklediğiniz özellikle baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder