Kaç Kişilik:
2 kişilik
Glutensiz Kısır Malzemeleri:
- 1 su bardağı glutensiz mısır bulguru
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 4-5 adet yeşil soğan
- 3-4 dal taze nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
Glutensiz Kısır Nasıl Yapılır?
- Mısır bulgurunun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Süzün.
- Maydanozun yaprak kısımlarını ve naneyi incecik doğrayın.
- Yeşil soğanı da incecik doğrayın.
- Tüm malzemeyi soğumuş bulgura katıp, birkaç kere yoğurun.
- Harika kısır hazır. Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Kısıra eklediğiniz özellikle baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder