10 kişilik
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tereyağı sıvı yağ karışımı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 su bardağından 2 parmak az un
- 2 adet büyük muz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Yağı ve sütü ekleyin. Tekrar çırpın. Muzları iyice ezin ve içine katın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp mümkünse eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Karıştırın.
- Son olarak damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırının alt-üst modunda yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
NOT: Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. 30. dakikadan sonra kuru bir bıçağı veya kürdanı kekin ortasına sokun. Kuru çıkarsa pişmiş demektir.
Hafif ıslak çıkarsa 5 -6 dakika daha pişirin.
Keklerinize unlu malzemeleri kattıktan sonra çok fazla karıştırmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder