MUZLU KEK / Kişniş Otu

Pazar, Nisan 23, 2017

MUZLU KEK

Tarifi, Kek tarifi, Muzlu kek tarifi, Tarifler, Kek, Damla çikolata, Pasta
"MUZLU KEK"
10 kişilik
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tereyağı sıvı yağ karışımı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 su bardağından 2 parmak az un
  • 2 adet büyük muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Yağı ve sütü ekleyin. Tekrar çırpın. Muzları iyice ezin ve içine katın. 
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp mümkünse eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Karıştırın.
  • Son olarak damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırının alt-üst modunda yaklaşık 35-40 dakika kadar  pişirin.
NOT: Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. 30. dakikadan sonra kuru bir bıçağı veya kürdanı kekin ortasına sokun. Kuru çıkarsa pişmiş demektir. 
Hafif ıslak çıkarsa 5 -6 dakika daha pişirin.
Keklerinize unlu malzemeleri kattıktan sonra çok fazla karıştırmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder