BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET / Kişniş Otu

Çarşamba, Ağustos 30, 2017

BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET

Baklava yufkası, Fıstıklı şöbiyet, şöbiyet, tatlı, tatlı tarifi, tatlı tarifleri

"Baklava yufkasından" şöbiyet daha doğrusu şerbetli tatlı sanırım ilk kez yaptım. Şöbiyet şerbetli tatlılar içinde en sevdiklerimden. O yüzden ilk onu denemek istedim. Bayrama kolayca yapılabilecek ama lezzetli de olacak bir tatlı olsun dedim. Pratik tarifleri çok seviyorum. Hani hevesle başlayıp sonunda yorgunluktan hayatından bezdiren tarifler vardır ya işte hiç bana göre değil. Neyse şöbiyete döneyim. Kesinlikle on numara beş yıldız denilecek bir tatlı oldu. Herkes çok çok beğendi. Ortak görüş Kendimi tutmasam kesinlikle tepsinin hepsini yerim oldu. O kadar çıtır çıtır oldu ki. Sesini duymalıydınız. Şimdi ertesi gün hatta daha da ertesi gün aynı tazeliği ve çıtırlığını koruyacak mı onu merak ediyorum. Aslında bekleyip sonra tarifi ekleyecektim ama tatlı yapacaklar için hemen eklemem gerektiğine karar verdim.  Cevabı yarın yazımda paylaşırım. (Ertesi günde hala çıtır çıtır. Kesinlikle tam not aldı) Şu anda videosunu hazırlamaya çalışıyorum. Yetiştirebilirsem videoyu da yarın ekleyeceğim.

BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET

30 adet 

şöbiyet, şöbiyet tarifi, baklava yufkası, tatlı, tatlı tarifi, kişniş otu, şerbetli,

Malzemeler:

  • 15 yaprak baklava yufkası
  • 100 gram toz Antep fıstığı
  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limondan biraz az limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın. Tüm malzemeyi bir tencereye koyup 5-6 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın.
Sütü ve irmiği bir tencerede karıştırarak yoğunlaşana kadar 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Soğurken iyice katılaşacaktır.
Tereyağını eritin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlayın.
Baklava yufkasını paketten çıkarıp düz bir zemine serin. 4 parmak eninde kareler kesin.
(Bu işlemi çabuk ve dikkatli yapın. Çabuk kuruyan ve parçalanan bir yufka. Ayrıca tüm işlemleri bitirip malzemeleri hazırladıktan sonra paketten çıkarın. Dediğim gibi çok çabuk kuruyor.)
Kalan yufkayı ise hemen streç filme sarın.
Şöbiyet, Şöbiyet tarifi,Tarifi, Baklava yufkası, tatlı, tatlı tarif, şerbetli
Hazırladığınız karelerin bir köşesine biraz Antep fıstığı koyun.(Fıstığın birazını üzeri için ayırın) Üzerine irmikten koyun. Üçgen şeklinde katlayın.
Uç kısmını hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Uç kısımları hep diğerinin altında kalacak şekilde dizin.
Şöbiyetlerin üzerine erimiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.(fırına göre pişme süresi bir kaç dakika erken veya geç olabilir. Kontrol edin)
Tepsiyi çıkardıktan sonra 1-2 dakika kadar kaynarlığının çıkmasını bekleyip, ılık şerbeti gezdirin.
Nefis şöbiyet hazır. Servis ederken Antep fıstığı gezdirin.
Afiyet olsun.
NOT: Fıstıklı güzel oluyor ama cevizli de yapabilirsiniz. İçine fıstık koymadan yapabilirsiniz. Yine içine irmikli harç yerine bir parça kaymak koyarak yapabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğim gibi "baklava yufkası" hemen kuruyan bir yufka. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yufkayı paketten çıkarıp şöbiyeti hızlıca hazırlayın.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık, nefis görünüyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Lezzeti de görüntüsü kadar harikaydı. Sevgiler :)

      Sil
    2. Umarım üşenmeyip bir gün yaparım:)

      Sil
    3. Lütfen yapın. Tatlı seviyor iseniz her zaman yapmak isteyeceksiniz.Sevgiler..

      Sil