"Baklava yufkasından" şöbiyet daha doğrusu şerbetli tatlı sanırım ilk kez yaptım. Şöbiyet şerbetli tatlılar içinde en sevdiklerimden. O yüzden ilk onu denemek istedim. Bayrama kolayca yapılabilecek ama lezzetli de olacak bir tatlı olsun dedim. Pratik tarifleri çok seviyorum. Hani hevesle başlayıp sonunda yorgunluktan hayatından bezdiren tarifler vardır ya işte hiç bana göre değil. Neyse şöbiyete döneyim. Kesinlikle on numara beş yıldız denilecek bir tatlı oldu. Herkes çok çok beğendi. Ortak görüş Kendimi tutmasam kesinlikle tepsinin hepsini yerim oldu. O kadar çıtır çıtır oldu ki. Sesini duymalıydınız. Şimdi ertesi gün hatta daha da ertesi gün aynı tazeliği ve çıtırlığını koruyacak mı onu merak ediyorum. Aslında bekleyip sonra tarifi ekleyecektim ama tatlı yapacaklar için hemen eklemem gerektiğine karar verdim. Cevabı yarın yazımda paylaşırım. (Ertesi günde hala çıtır çıtır. Kesinlikle tam not aldı) Şu anda videosunu hazırlamaya çalışıyorum. Yetiştirebilirsem videoyu da yarın ekleyeceğim.
BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET
30 adet
Malzemeler:
- 15 yaprak baklava yufkası
- 100 gram toz Antep fıstığı
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limondan biraz az limon suyu
Sütü ve irmiği bir tencerede karıştırarak yoğunlaşana kadar 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Soğurken iyice katılaşacaktır.
Tereyağını eritin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlayın.
Baklava yufkasını paketten çıkarıp düz bir zemine serin. 4 parmak eninde kareler kesin.
Kalan yufkayı ise hemen streç filme sarın.
Hazırladığınız karelerin bir köşesine biraz Antep fıstığı koyun.(Fıstığın birazını üzeri için ayırın) Üzerine irmikten koyun. Üçgen şeklinde katlayın.
Uç kısmını hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Uç kısımları hep diğerinin altında kalacak şekilde dizin.
Uç kısmını hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Uç kısımları hep diğerinin altında kalacak şekilde dizin.
Şöbiyetlerin üzerine erimiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.(fırına göre pişme süresi bir kaç dakika erken veya geç olabilir. Kontrol edin)
Tepsiyi çıkardıktan sonra 1-2 dakika kadar kaynarlığının çıkmasını bekleyip, ılık şerbeti gezdirin.
Nefis şöbiyet hazır. Servis ederken Antep fıstığı gezdirin.
Afiyet olsun.
Yukarıda bahsettiğim gibi "baklava yufkası" hemen kuruyan bir yufka. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yufkayı paketten çıkarıp şöbiyeti hızlıca hazırlayın.
Elinize sağlık, nefis görünüyor!
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum. Lezzeti de görüntüsü kadar harikaydı. Sevgiler :)
SilUmarım üşenmeyip bir gün yaparım:)
SilLütfen yapın. Tatlı seviyor iseniz her zaman yapmak isteyeceksiniz.Sevgiler..
Sil