Bayat Ekmek Değerlendirme: Muffin (Poğaça) Tarifi / Kişniş Otu

Cumartesi, Eylül 02, 2017

Bayat Ekmek Değerlendirme: Muffin (Poğaça) Tarifi

Bayat ekmek, Muffin, Muffin Tarifi, Tarifi, Bayat ekmekli tarifler



Evde bayatlayan ekmeklerle değişik lezzetler yapabilirsiniz. Blogumda daha evvel birkaç tane bayat ekmekle yapılabilecek tarif vermiştim. Bugün yeni bir tane daha ekliyorum. Şimdiden söyleyeyim kesinlikle lezzetli bir tarif. Poğaça lezzeti elde edeceğiniz minik muffinları gönül rahatlığı ile hazırlayıp keyifle yiyebilirsiniz. Asla bayat ekmeklerinizi çöpe atmayınız. Pencere kenarlarına koyup kuşları doyurabilir. Kızartıp yağ sürebilir veya Blogumdaki enfes tarifleri yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. (Bayat Ekmek Tarifleri) Tüm bu tarifler bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz harika seçenekler. Şimdiden afiyet olsun.


Kaç Kişilik:
10 adet


Bayat Ekmek Muffin (Poğaça) Malzemeleri:

  • 1 adet "bayat ekmek"
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram beyaz peynir 
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz
  • Çörek otu, susam (üzeri için)

Bayat Ekmek Muffin (Poğaça) Nasıl Yapılır?

Bayat ekmeği parçalara ayırıp, derin bir kaba koyun. Yumurtaları, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, parçalanmış peyniri ve incecik doğranmış maydanoz ve dereotunu katın. İyice karıştırın. Yoğun bir bulamaç haline gelsin. 1 saat dinlenip mayalanması için bekletin.

Muffin, Bayat ekmek, Muffin tarifi, Mafin, Tuzlu kek,Tuzlu muffin

Karışımı muffin kaplarına doldurun. Üzerine çörekotu ve susam gibi malzemeler serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

NOT: İçine ceviz eklerseniz de harika olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder