Pazartesi, Kasım 06, 2017

AYVALI TAHİNLİ CHESECAKE

Ayvalı, Tahinli, Chesecake, Tarifi, Tatlı, Lezzetli, Nefis, Kişniş Otu
Bugün sizlere çok lezzetli, görseli harika ve ikram ettiğiniz herkesten iltifatlar alacağınız bir Chesecake tarifi vereceğim. Benim güzel kızım, Ceren'im yapmış. Ne kadar nefis olduğunu anlatınca sizlerle paylaşmak için tarifini istedim. Asıl tarifte Bal kabağı püresi kullanılmış. Kızımın aldığı Bal kabağı bozuk çıkınca evdeki Ayvalar imdada yetişmiş.  Bal kabağı iyiki bozuk çıkmış diyorum :)  Öylelikle bu nefis Ayvalı Chesecake yapılmış oldu. Canımın ellerine sağlık. Hem lezzetli şeyler yapıyor. Hem sunumu harika yapıyor. Kesinlikle benden daha maharetli :)
Şimdi hemen tarife geçeyim. İşte tarif:

Ayvalı, Tahinli, Chesecake, Tarifİ, Dilim, Kişniş Otu, TatlıAYVALI TAHİNLİ CHESECAKE TARİFİ
6-8 kişilik
Malzemeler:
Tabanı İçin:
  • 120 gr. Yulaflı Bisküvi (1 paket)
  • 50 gram Erimiş Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Toz Şeker 
  • 10 adet Ceviz İçi
İç Malzemesi İçin:
  • 450 gram Taze Peynir 
  • 2 büyük Yumurta
  • 150 gram Toz Şeker
  • 60 gram Tahin
Ayva Püresi İçin:
  • 3 adet ayva
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 adet kabuk tarçın
  • 1,5 su bardağı kadar su
  • 1 paket şekerli vanilin
  1. 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kalıbın yanlarını ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
  2. Cevizleri, bisküviyi ve toz şekeri rondo ile çekip toz haline getirin. Erimiş tereyağını da ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız bu karışımı kalıbın içine dökün ve bir kaşık veya bardak altı yardımıyla bastırarak eşit şekilde yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Taban pişerken, Ayvaların kabuklarını soyup düdüklü tencereye koyun. toz şekeri, suyu ve tarçını da ekleyin. 20 dakika kadar pişirin.
  6. Pembe güzel bir suyu oluyor. Suyunu bir kaba süzüp ayırın. Birazını servis sırasında kullanacağız. Birazını da püreyi pişirirken. Bu arada  tarçını da çıkarıp atın. 
  7. Ayvaları blendırla ezin. İçine süzdüğünüz sudan biraz biraz katarak yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. 
  8. Ocağı kapatırken vanilyayı katın. Karıştırıp soğumaya bırakın.
Chesecake, tarifi, taban, lezzet, tatlı, Kişniş otu,

    Tahinli, Ayva, Püresi, Chesecake, Tarifi, Tatlı
  1. İç Malzemeyi yapmak için, bir kapta taze peyniri önce yavaş karıştırmaya başlayın.
  2. Toz şekeri ekledikten sonra hızlıca karıştırın.
  3. Yumurtaları tek tek ekleyip orta derecede karıştırmaya devam edin. 
  4. Sonunda kabı hafif darbelerle tezgaha vurarak hava kabarcıklarını yok edin. (Hava kabarcıkları pişerken cheesecake içinde çatlamalara sebep olur.)
  5. Chesecake karışımından 1 su bardağını ayırın. 
  6. Tahini ekleyip iyice karıştırın.
  7. Kalan karışıma ayva püresini ekleyip iyice karıştırın.
  8. Chesecake tabanının üzerine önce tahinli karışımı dökün. Sonra onun üstüne ayva püreli karışımı yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Süre sonunda fırını kapatıp, kapağını yarım açarak 30 dakika kadar bekleyin.
  10. Chesecake i süre sonunda fırından çıkarıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Sonra buzdolabına koyun. 12 saat dinlenecek. Yalnız 2 saat sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Bir kaç yerine delik açın. O şekilde bekletin.
  11. Servis ederken ayırdığınız ayvanın suyundan üzerine dökerek ikram ediniz.
  12. Şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

  1. nefis gözüküyor elinize sağlık :) cheesecake sevilmez mi ya, ama ayvalısını hiç duymamıştım mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil