Evde de harika hamburgerler hazırlayabilirsiniz. Hatta ev yapımı hamburgerler bence dışarıda yediğimiz hamburgerlerden çok daha lezzetli oluyor. Ben denedim. Çok beğenerek keyifle midemize indirdiğimiz kocaman etli, kıvırcık marullu, cheddar peynirli lezzetli hamburgerin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. İşte tarif:
Kaç Kişilik:
2 kişilik
2 kişilik
Ev Yapımı Hamburger Malzemeleri:
- 300 veya 400 gram dana döş (yağlı ve 1 kere çekilmiş iri kıyma)
- 2 adet hamburger ekmeği
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük domates
- 2-4 dilim çedar peyniri (isteğe bağlı)
- 4-5 parça kıvırcık marul
- 3-4 parça kornişon turşu (isteğe bağlı)
- ketçap
- mayonez
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ev Yapımı Hamburger Nasıl Yapılır?
- Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Fazla yoğurmaya gerek yok. 4-5 kere karıştırmanız yeterli olacaktır. Toparlanıp tuz ve karabiber karışacak kadar yoğurun. Fazla yoğurursanız köfte sertleşir.
- Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Domatesi de incecik doğrayın. Turşuları da uzunlamasına incecik doğrayın.
- Sıvı yağı tavaya koyun. Isınınca köfteleri ve soğan dilimlerini yerleştirip soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar, köfteler de renk değiştirip pişene kadar kızgın tavada pişirin. Çıkmasına yakın çedar peyniri köftelerin üzerine yerleştirip birazcık erimesini sağlayın. Köfte ve soğanları çıkarın.
- Aynı tavada tavayı temizlemeden enlemesine 2 parçaya kestiğiniz hamburger ekmeğinin içe gelecek kısımlarını 1 dakika kadar kızartın.
- Ekmekleri tavadan alıp, ketçap ve mayonezi sürün. Alt kısmın üzerine eti, soğan dilimlerini, marulu, domatesi, tekrar soğan dilimleri şeklinde kat kat dizin. Ekmeğin üst kısmına da istediğiniz kadar ketçap ve mayonez sürüp kapatın.
Nefis hamburgeriniz hazır afiyet olsun.
NOT: Hamburgeri damak zevkinize uygun malzemelerle yapabilirsiniz. Turşu ve çedar peyniri çok yakışıyor ama isterseniz koymayabilirsiniz. Tuz miktarını az verdim. Ketçap, mayonez ve turşu tuzlu olduğu için orantılayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder