Hakikaten çok lezzetli bir yemek oldu. Bunu eşimin bütün gün "Tavuk harikaydı" demesinden anladım. Sizlere de kesinlikle tavsiye edeceğim. Deneyin çünkü çok kolay yapılıyor. İçine tuz ve karabiber kattım. Acı kırmızı pul biber katarak daha da lezzetli yapabilirsiniz. Video da söylemeyi unutmuşum. Aslında biraz acısı var. Çünkü biber salçam acı. İşte malzemeler;
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Salçalı Tavuk But Malzemeleri:
- 8 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 2-3 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
Salçalı Tavuk But Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanları 2 ye bölüp iri parçalar halinde doğrayın.
- Sarımsağı ezin veya doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı koyun. Kuru soğanları ekleyip 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsakları ekleyin. Biraz kavurup salçayı katın. Karıştırın.
- Sonra suyu ve tuzu karabiberi ekleyin.
- Butları yerleştirin. Tencereyi hafifçe sallayın.
- Kaynayınca ocağı kısıp 1 saat kadar pişirin.
- 30. dakikada butları çevirin. Her tarafı eşit pişsin.
- Ocağı kapatıp pilav veya makarna ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder