Tam yaz yemeği. Lezzetli taze fasulye bol domatesle ve bol kuru soğanla birleşince ortaya bu nefis yemek çıkıyor. Ben her hafta mutlaka zeytinyağlı yapar dolabıma koyarım. Her yemeğin yanına yakışıyor. Yazın bolca yememiz gereken sebzeler bunlar.
Zeytinyağlı taze fasulyeyi aynı malzemelerle birkaç metotla yapabilirsiniz. Mesela sırasıyla zeytinyağı ile kuru soğanı ve yeşil biberi kavurup salça ve taze fasulyeyi katıp biraz daha kavurup yani biraz kavurarak işlem yapıp sonra pişirebilirsiniz. Bir de benim şimdi tarifini vereceğim gibi hiç kavurma yapmadan tüm malzemeleri katarak pişirebilirsiniz. İkisi de çok lezzetli oluyor. Hangisini tercih ederseniz fark etmez. Ancak vereceğim tarif daha kolay ve daha sağlıklı. Videosunu da çektim. Aşağıya hem videoyu hem de tarifini yazarak ekleyeceğim. Umarım beğenirsiniz.
Kaç Kişilik:
4-6 kişilik
Zeytinyağlı taze fasulyeyi aynı malzemelerle birkaç metotla yapabilirsiniz. Mesela sırasıyla zeytinyağı ile kuru soğanı ve yeşil biberi kavurup salça ve taze fasulyeyi katıp biraz daha kavurup yani biraz kavurarak işlem yapıp sonra pişirebilirsiniz. Bir de benim şimdi tarifini vereceğim gibi hiç kavurma yapmadan tüm malzemeleri katarak pişirebilirsiniz. İkisi de çok lezzetli oluyor. Hangisini tercih ederseniz fark etmez. Ancak vereceğim tarif daha kolay ve daha sağlıklı. Videosunu da çektim. Aşağıya hem videoyu hem de tarifini yazarak ekleyeceğim. Umarım beğenirsiniz.
Kaç Kişilik:
4-6 kişilik
Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri:
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 büyük kuru soğan
- 3 büyük domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber-kırmızı pul biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağını dökün.
- Üstüne küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı ve ezilmiş sarımsağı yayın.
- Taze fasulyeyi ister tüm olarak isterseniz verev keserek isterseniz ortadan ikiye bölüp hazırlayın ve kuru soğanların üstüne yayın.
- Tuzun birazını üstüne dökün.
- Rendelenmiş domatesi üzerine yayın.
- Kalan tuz ve baharatları serpin.
- 1 su bardağı suyu üzerine gezdirin.
- Kaynayınca ateşi biraz kısıp fasulyeler yumuşayıncaya ve suyunu biraz çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Mümkünse en az 12 saat bekletip daha sonra ılık veya soğuk olarak tüketin.
Zeytinyağlı Fasulye Püf Noktalar
- Suyu fazla gelirse ateşi yüksek kademeye getirip biraz çektirin. Çünkü domateslerin ve sebzelerin sulanmasına göre fazla da gelebilir.
- Baharatlar ve miktarları isteğe kalmış.
- Fasulyenin tazeliğine göre pişme süresi 5-6 dakika farklılık gösterebilir.
- Her zaman dediğim gibi ilk yapılan yemekte acemilik giderip 2. yaptığınızda ustalığa ulaşırsınız. Baharatları, suyu, miktarları konusunda daha bilgili olursunuz.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder