Cuma, Ağustos 09, 2019

Peynirli Cevizli Sarıyer Böreği

Peynirli Cevizli Sarıyer Böreği, Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır, Kolay Tarifler, Kolay Börek tarifleri, Değişik Börek tarifleri
Mersin'de yazlık evimdeyim. Küçük bir arka balkonum var. Öğleden sonra gölge oluyor ve hafif bir rüzgar esiyor. Çok keyif aldığım bir yer. Her gün balkonda yerimi alıyorum. Masamda kahvem, kitabım ve bulmacam beni bekliyor. Keyif kahvemi yudumlarken ya bulmacamı yada kitabımı okuyorum. Karşıda Akdeniz bütün güzelliği ile yerde serinlikle mest olmuş kedilerim Cücü ve Pantuf ve benim için zamanın durduğu huzurun benliğimi sardığı birkaç saat. Gerçekten kendime geldiğimi yaşadığımı hissediyorum.
Araya bazen bilgisayarımı da sıkıştırıyorum.  Sizlerle yeni tarifler paylaşmak, Bloğumda ya da YouTube kanalımda ki yorumlara cevap vermek için.
Biraz evvel YouTube kanalım Şafaktan Kolay Tarifler de börek tarifi paylaştım. Hemen buraya da ekleyeyim dedim. Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.


Peynirli Cevizli Sarıyer Böreği Tarifi

4-8 kişilik
Malzemeler;

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 kase lor peyniri veya beyaz peynir
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Çörekotu-susam vs
Peynir, ceviz içi ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkanın ilkini mutfak tezgahına serin. 

Yarısına peynirli için yarısını yayın.
Yufkanın diğer yarısını üzerine örtüp, yarım ay şeklinde bir yufka elde edin.
Sütle, sıvı yağı karıştırıp yufkanın üzerine bolca sürün.
Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde yayın.
Uç kısımlarında içsiz kısım var ise orayı birazcık koparın.
Birbirine bitişik S şeklini verin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yapın.
Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye dizin.
Kalan sıvıyla üzerini iyice ıslatın.
Çörekotu serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri nar gibi olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder