Pazartesi, Ağustos 19, 2019

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Cheesecake tarifleri, San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian kek, San Sebastian Cheesecake, Püf noktaları nelerdir?
Bu cheesecake diğer cheesecakelere hiç benzemiyor. Alt tabanı yok. Öyle bisküvi ezeyim, tereyağı katayım, dondurayım falan gibi uğraşılar yok. Değişik ama lezzetli bir cheesecake.
İspanya'nın San Sebastian kentinden dünyaya yayılmış. Bu kent gurmelerin şehri sayılabilir. Çok güzel lezzetleri var. Gidenler ilk olarak bu cheesecakeki tadıyorlarmış. Ben de umarım yakın zamanda giderim ve kentin değişik tatlarının keyfine varırım.
Tarifine gelince bolca peynir kullanılıyor. Bir diğer malzemede kaymak. Ama kaymak yerine alternatif olarak krema da kullanabilirsiniz. Normalde akışkan bir hamuru oluyor. Krema ile yaparsanız kaymaklıdan biraz daha akışkan kıvamda olacaktır. 
Yine bir özelliği üzerinin nar gibi kızarması. Yakmadan iyice koyulaştırabilirsiniz. Diğer bir özelliği de fırından çıktığında keki biraz titrettiğinizde orta kısmı hafif sallanıyor olmalı. Sanki pişmemiş gibi olmalı. Bu da San Sebastian Cheesecake'nin diğer bir özelliği.
Yine orijinalinde fırın kabına serdiğiniz yağlı kağıdı, kalıptan epey sarkacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Pişince hem çıkarması kolay oluyor hem de öylece sunum yapabilirsiniz. Evet tarife geçeyim artık. Aşağıya anlatacağım ama YouTube kanalıma koyduğum videomu da paylaşacağım. Oradan da seyredebilirsiniz ve gelmişken kanalıma abone olarak destek verirseniz çok sevinirim. 

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE
8-10 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram tam yağlı taze krem peynir (ben Migros marka kullandım)
  • 180 gram kaymak 
  • 4 adet yumurta
  • 1+ 1/4 su bardağı toz şeker (220-230 gram)
  • 2 yemek kaşığı un (50 gram)
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak.
Krem peyniri derin bir kaba koyup çırpma teliyle biraz karıştırın.
Kaymağı da ekleyip biraz daha karıştırın. 
Yumurtaları ekleyin. Yumurtalar karıştıkça peynirin kıvamı akışkan olmaya başlayacaktır.
Toz şekeri ve unu da ekleyin. 
Pürüzsüz, kremamsı bir kıvam alana kadar el çırpıcısıyla karıştırın.
21 cm'lik yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
Kalıbı bir kaç kez zemine vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarın.
Önceden ısıtılmış 200-210 derecelik fırında üzeri nar gibi olacak ve ortası hafifçe sallanacak şekilde 45-50 dakika pişirin.
Fırından çıkarında 1 saat kadar ılımaya bırakın. Kalıptan çıkarıp buzdolabında 3-5 saat dinlendirin.
Aslında ertesi güne kalınca çok daha güzel oluyor.
Cheesecake fırından çıktığında kabarık ama sonrasında sönüyor ve çöküyor. Normali bu şekilde oluyor.
Kıvamı ise ilk saatlerde daha akışkan oluyor. Zamanla koyulaşıp biraz daha sertleşiyor. Siz hangisini severseniz o şekilde yapın.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder