Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu böreği isterseniz sade olarak ya da ben şöyle soslu mantı gibi yemek istiyorum derseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip mantı gibi yiyebilirsiniz. İnanın iki türlü de güzel oluyor. Ben sadesini kahvaltıda yedim. Akşamda soslayıp yemek olarak yedik. İkisi de enfesti. Denemenizi tavsiye ederim.
Şimdi bu güzel böreğin tarifini ve videosunu paylaşacağım ama öncesinde bir süredir Bloğuma yorum yazılmaması dikkatimi çekti. Beni unuttunuz mu? Yoksa tarifleri çok anlaşılır yazdığım için bir şeyler sormaya gerek mi görmüyorsunuz?
Mesela Bloğumda özellikle görmek istediğiniz tarifler var mı? Paylaşabilirsiniz.
Gözüm yorumlarda sizlerin yazacağı tavsiyeleri, eleştirileri yani kısaca sizleri bekliyorum.
Şimdi tarife gelelim.
4-8 kişilik
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1-1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1/2 çay bardağından biraz az su
Kıymayı, biraz iri küpler halinde doğradığınız kuru soğan ve tuz-karabiberle 5 dakika kadar yoğurun. Sert olursa 2-3 yemek kaşığı su katarak yoğura bilirsiniz.
Kuru soğanı biraz iri katmamın nedeni pişerken kıyma sertleşeceği için biraz yumuşaklık verecektir.
Su ve sıvı yağı karıştırarak sosu hazırlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Her yerine gelecek şekilde sostan bolca sürün.
İkiye katlayarak D şekli elde edin.
Düz kenarına kıymanın yarısını ince şerit şeklinde yayın.
Rulo katlayın.(İsterseniz iyi yapışması için yufkayı sosla biraz ıslatabilirsiniz.
Rulo yufkayı 2 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kıymalı yüzü görünecek şekilde dizin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yapın.
Kalan sosla üstünü bolca ıslatın.
Nar gibi kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
İster bu şekilde servis edin.
İsterseniz sarımsaklı yoğurt döküp. Salça, su ve yağı 5 dakika pişirip hazırladığınız sosla ikram edin.
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, çok lezzetli bir tarif😊
YanıtlaSil